Bamako: el pati com alternativa

22 octubre 2021

El Centre de Formació Père Michael té les portes obertes durant tot el dia per facilitar que centenars de joves del barri de Niaréla, a Bamako, capital de Mali, i fins i tot de la perifèria, s’acostin per practicar esport, aprendre música o poder estudiar a la seva biblioteca. Allà passen des de principi del matí fins al vespre. Es tracta d’un pati salesià, on, com en tantes cases salesianes del nostre país, joves en situació d’exclusió viuen, somien amb un futur, estudien, aprenen la importància de l’esforç i de la feina en equip; en definitiva, gaudeixen d’un lloc on poder desenvolupar-se i expressar-se, amb l’acompanyament dels salesians de Mali.

A Bamako, l’impacte social d’un projecte com aquest té un valor incalculable. L’objectiu és allunyar dels carrers la joventut —d’edats entre 12 i 25 anys—, d’hàbits perjudicials com l’alcohol o les drogues, i oferir-los un espai de lleure educatiu que promogui activitats culturals i que permeti el desenvolupament dels valors de cada persona.

Fruit d’una col·laboració de la ONGD Bosco Global amb l’Ajuntament de Pozoblanco, s’ha aconseguit l’equipament esportiu per a les joves de l’equip de bàsquet, s’ha posat en marxa un taller de música i s’han organitzat jornades de sensibilització de salut i higiene per a la prevenció de mals hàbits i la promoció d’una vida saludable. El projecte es va iniciar el novembre de 2020 i en aquests dies s’estan organitzant les darreres activitats del projecte per tancar-lo el proper mes de novembre. Com a colofó, la joventut que participa al taller de música està organitzant un festival que, sens dubte, serà la cirereta d’aquest projecte tan necessari per al barri.

Des de Bosco Global agraeixen a totes les persones i entitats que han fet possible aquest projecte, especialment a les que estan compromeses amb la joventut i el seu dret a tenir accés a un oci segur.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...