L’Alfred

19 enero 2022

Per Catalunya Cristiana

L’Alfred Roca no els abandona; es troba ara mateix al Tigray (Etiòpia) amb els seus 88 anys; com a missioner salesià allí des de fa 36. Va arribar a Etiòpia en temps de Mengistu, un polític militar etíop secretari d’un partit únic de caràcter marxista i leninista. Li va costar entrar al país perquè deien que no necessitaven mestres i menys encara de filosofia.

Més endavant va ser aïllat, com ho està ara, quan el Front d’Alliberament Popular del Tigray (TPLF) disparaven aquí i allà, entre muntanyes. Una guerra més… I va viure allà també la fam de 1983 amb més de cent mil morts al nord; a la zona de Mekelle, on tothom sap que llavors tant els Salesians com les Missioneres de la Caritat van atendre i donar refugi a centenars de persones.

Avui l’Alfred és a Etiòpia, incomunicat, no ens sabem res, excepte que és viu. Es calcula que el conflicte etíop entre el Govern i el TPLF ha generat més d’un milió i mig de persones desplaçades, i que el 90% de la població del nord on es troba l’Alfred pateixen fam.

Però ell no vol tornar. Fins els 52 anys l’Alfred va ser per Catalunya; va ser director de diverses escoles, president de la URC, provincial salesià…

Ell sempre diu que aquí als 65 anys et jubilen i que per estar en una residència d’avis ell creu que encara pot ser útil; i ho és i molt.

Ell és discret, com el bé que fa per on passa, i sense voler-ho esdevé signe i portador de l’amor fidel d’un Déu que no t’abandona quan van maldades. Que tinguem present en la pregària tant l’Alfred com les tantes persones que fan present l’amor de Déu en les situacions més funestes.

Jordi Sánchez Torrents / Professor d’Antropologia i Pensament Contemporani i Consiliari a Blanquerna-URL

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...