Aquest any la festa solidària de la Kulunguelé se celebra a través de les xarxes socials

11 diciembre 2020

Per Comunicació

Els projectes de FISAT a Cartagena mantenen la celebració de la festa Kulunguelé. El proper divendres 18 de desembre, ens conviden a dos concerts solidaris en directe a través de Youtube i Instagram de la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

La pandèmia impossibilita una celebració de la Kulunguelé com en anys anteriors on s’han reunit més de 300 persones a les instal·lacions de Salesians Cartagena. No obstant això, des de FISAT s’ha valorat com a molt important mantenir aquesta trobada solidària que té com a fil d’unió la música.

«La Kulunguelé tracta de visibilitzar i naturalitzar la migració i el seu efecte positiu i enriquidor en la societat, un fet que es comprèn i es comparteix quan es coneix, per això aquest any, si no podem anar a la Kulunguelé, la Kulunguelé anirà a casa teva», comparteixen des FISAT.

«La Kulunguelé és la festa de la interculturalitat, la solidaritat i el compromís, una trobada oberta a tots els públics i totes les cultures; la proposta reflecteix i transmet la visió i els valors d’aquest projecte de la Fundació Ángel Tomás- FISAT que va començar fa més de 16 anys i que aposta per la trobada, l’acollida i el coneixement mutu de les diferents cultures «, explica David Barqueros, director de la Plataforma Social Salesiana de Cartagena.

Música en directe

El divendres 18 de desembre a les 20 h mitjançant el canal de Youtube de FISAT i d’Instagram (@ fundaciónFISAT) s’oferiran en directe els concerts de Río Viré que ja va participar l’any passat, i Claudia Vergotti, una artista emergent de Cartagena.

Per anar escalfant motors, deixem un avançament de la seva música:

Río Viré: Ridículo

Claudia Vergotti: La mala del cuento

Jornada Mundial de les persones Migrants

Aquest any, la festa s’ha traslladat a una data significativa, el 18 de desembre, Jornada Mundial de les persones Migrants. «La crisi de la COVID-19 està incrementant les barreres i dificultats que les persones migrants es troben en la nostra societat:

a nivell administratiu els processos estan pràcticament paralitzats, a nivell social, al tractar-se de col·lectius vulnerables pateixen més la crisi econòmica, els efectes en el mercat laboral, les mancances materials, la bretxa digital … «

«Tots aquests aspectes intentem abordar-los des dels diferents projectes de la Plataforma Social de Salesians Cartagena que el 2019 va acompanyar prop de 600 persones, entre elles joves menors de 18 anys del Projecte Educatiu Shirika», assenyala Barqueros.

Col·laboració: Kulunguelé Fila 0

La festa Kulungué té un caràcter solidari. Per sumar-se a aquesta iniciativa es pot particpar a través de la FILA0, mitjançant transferència bancària o bizum:

BIZUM: Codi 38381

Compte bancari FISAT: es95 2100 4475 19 0200019337

Concepte: KulungueléFila0

Coneix els projectes de FISAT a Cartagena:

  • Alraso: per a l’acolliment integral de persones migrants.
  • Awalé: programa d’aprenentatge de la llengua i la cultura espanyola.
  • PAE Shirika: acció social que realitza una tasca preventiva dirigida a joves entre 15 i 21 anys. Es treballa des d’un enfocament no assistencialista, en què els / les joves són protagonistes del seu procés d’inserció.
  • Somos Parte Cartagena, projecte d’inserció sociolaboral per a l’ocupació digna.
  • Piso Inma Bernal: per a sol·licitants de protecció internacional. Primer projecte d’acollida per a persones sol·licitants o beneficiàries de protecció internacional, destinat a joves de 18 a 26 anys.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...