Anunciats els projectes guanyadors de la VI Edició Premis Aprenentatge-Servei

6 noviembre 2020

Por Edebé

Convocats per l’Editorial Edebé i la Red Española de Aprendizaje-Servicio amb la col·laboració del Ministerio de Educación y Formación Profesional, avui s’han donat a conèixer els 20 projectes guanyadors

En total s’han presentat 330 projectes en aquesta convocatòria, superant l’edició anterior (279), procedents de totes les comunitats autònomes. Impulsats per 541 centres educatius i entitats socials, els projectes han comptat amb la participació de 36.629 infants i joves, que han dedicat unes 732.580 hores de servei a la comunitat

El 3 de novembre va tenir lloc la reunió del Jurat, format per 16 experts en ApS. El jurat ha volgut destacar d’aquesta edició la qualitat dels projectes i davant les excepcionals circumstàncies de pandèmia, comprovar que l’Aprenentatge-Servei ha aconseguit sumar excel·lents iniciatives, també en temes de Coronavirus.

Han estat finalistes, entre d’altres, el col·legi Salesians-Don Bosco d’Alacant amb el projecte «Millora la teva petjada», emmarcat dins d’un projecte de Centre per fer l’escola més sostenible, i el col·legi María Auxiliadora de les salesianes de Béjar amb el projecte «Una sola voz» amb la idea que alumnat de Secundària coneguin i convisquin amb joves amb diversitat funcional intel·lectual. 

Tots els projectes ApS 2020 expressen un compromís extraordinari dels centres educatius i entitats socials en el foment de la ciutadania activa dels joves. 

L’aprenentatge-servei (ApS) és una manera d’aprendre fent un servei a la comunitat. Davant d’una necessitat social, els joves emprenen una acció de servei que els ajuda a aplicar i consolidar aprenentatges en coneixements, habilitats, actituds, competències, despertant el seu talent i posant-lo a treballar pel bé comú.

En aquesta edició, dels 330 projectes presentats, que engloben des de temes tan diversos com la salut, el medi ambient, la immigració o les tecnologies de l’informació i la pandèmia del Coronavirus, 117 han estat realitzats per centres d’Infantil-Primària, 145 d’ESO-Batxillerat i 68 de Formació Professional. L’ 11 de desembre, a Cáceres, en el marc de la XIII Trobada estatal d’Aprenentatge-Servei, tindrà lloc el lliurament on line dels guardons. 

Amb la convocatòria anual la Red Española de Aprendizaje-Servicio, l’Editorial Edebé i el Ministerio de Educación y Formación Profesional volen reconèixer la tasca dels centres educatius i entitats socials i donar visibilitat a les múltiples iniciatives que s’han desenvolupat durant el 2020 d’aquesta metodologia i que han demostrat ser un èxit educatiu corroborat pels mateixos docents. 

Els premis compten amb el suport de diverses empreses, entitats socials i institucions: DKV Seguros, Obra Social la Caixa, Plena Inclusión, CENEAM-Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, OEI-Organización de Estados Iberoamericanos, Educo, Fundación Princesa de Girona, Esemtia, Fundación Ana Bella, Mullor S.A, Torresco, Esade-Universitat Ramon Llull i Ayuntamiento de Cáceres.

També et pot interessar …