«Anar a l’escola protegeix les noies dels matrimonis forçats, de la mutilació genital, i de molts altres problemes socials»

15 enero 2021

Alice Bougma Kabore, del Ministeri de la promoció de la dona a Burkina Faso, explica a Bosco Global perquè l’escola és la clau de tot.

En un viatge a terreny a Burkina Faso en el marc de l’estratègia de cooperació al desenvolupament de Bosco Global al paísAlice Bougma Kabore, referent del Ministeri de la promoció de la dona a Burkina Faso afirma que «l’escola és la clau de tot», especialment per a les nenes i joves de país, que es troben en general en un context de major vulnerabilitat que els homes.

“A l’escola, a més d’aprendre a escriure i a llegir, hi ha programes com el de ciutadania, educació familiar i educació a la sexualitat que preparen les noies per a la vida futura”, afirma Bougma.

I afegeix que «el meu consell és que les noies vagin a l’escola com més temps millor, que és obligatòria fins als 16 anys, que estiguin receptives a tots els missatges que hi rebin. Les protegirà de matrimonis forçats, de l’escissió genital, entre molts problemes socials »

La presència de Bosco Global a Burkina Faso

Des de Bosco Global treballem a Burkina Faso des de 2009, concretament a Belleville (a la perifèria de la capital, Ouagadougu), a Koubri i en Bobo-Dioulasso. Actualment estem donant suport al treball dels Salesians a Belleville i de les Salesianes a Koubri.

Hem desenvolupat projectes de protecció de la infància, de nois i noies del carrer, millora de l’atenció educativa i suport a la formació professional de qualitat, sempre amb la infància i joventut amb menys recursos.

En els últims 4 anys, estem donant suport a Koubri a les Salesianes, en el complex educatiu que s’està desenvolupant i que inclou tallers professionals i alfabetització per a les dones joves més vulnerables.

També col·laborem amb la millora de qualitat en l’ensenyament d’oficis al centre de promoció de Belleville dels Salesians, on joves aprenen ofici de perruqueria, costura i teixit tradicional.

La importància de sensibilitzar i treballar per la # SoberaníaAlimentaria

«En un país tan àrid, l’agricultura de subsistència adquireix un paper fonamental i les dones també reben formació agrícola per optimitzar al màxim les tècniques orgàniques i sostenibles als seus pobles», expliquen des de les Salesianes a Koubri.

Productores i promotores agrícoles ens transmeten idees i experiències que van en el sentit de la sobirania alimentària. Moltes d’elles formen part de les persones que reben formació agrícola sostenible al Centre de Promoció Femenina de les Filles de Maria Auxiliadora a Koubri, Burkina Faso.

Si vols conèixer, aprendre i reflexionar sobre els pilars de la Sobirania Alimentària t’animem a visitar la nostra campanya de sensibilització https://soberaniaalimentariaburkina.org/ relacionada amb la visita al projecte de les Salesianes de Koubri.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...