Altiva Emerita, la novel·la del salesià José Miguel Núñez, el millor regal per Nadal

22 diciembre 2020

Sobre la novel·la

Un temps convuls i un amor impossible. El món conegut s’esquerda sota l’ambició visigoda i de les despulles de l’imperi romà comença a sorgir una realitat definitivament nova. Cruïlla de camins i gresol de cultures, la Hispània de segle VI comporta foscors i alberga misteris que només els seus protagonistes podrien explicar. Homes nobles i veraços, traïdors i usurpadors àvids de poder s’obren pas en un relat que narra un temps de conxorxes i vides truncades. Un misteri per aclarir i la història intensament bella d’un amor atemporal s’entrecreuen amb el cavalcar de l’heretgia arriana a lloms del poder. Emerita viu un moment d’esplendor cultural i econòmic. Una traïció, la conjura dels herètics i la investigació d’una arqueòloga fascinada pels seus descobriments, conduiran al lector a través d’un segle desconegut convertint aquesta història en un mirall on entrecreuar les nostres mirades amb personatges que no deixaran indiferent ningú.

 

El salesià José Miguel Núñez va resultar finalista del VI Premio Hispania de Novela Histórica, organizat per Ediciones Áltera amb el propòsit de fomentar la literatura que té per objecte la divulgació i reflexió sobre la Història, gràcies a la seva última novel·la «Altiva Emerita».

Aquesta convocatòria, que va reunir més de 400 treballs, va valorar l’obra de l’autor salesià atenent criteris com la qualitat literària, excel·lència i mestratge narratiu després de la valoració de jurat. Cal destacar el compromís d’Ediciones Áltera a la publicació de l’obra per les òptimes condicions de qualitat i interès per al públic lector.

En la present edició va resultar guanyador l’autor Isidro González García amb la novel·la històrica Cuba 1898. Miseria y grandeza de la derrota, obra que s’endinsa en la intrahistòria de la Guerra hispà-nord-americana, descrivint els aspectes menys coneguts d’aquesta contesa.

 

José Miguel Núñez (Mérida, 1963) és doctor en Teologia Dogmàtica (Roma, 1995). Llicenciat en Filosofia (Universidad de Granada, 1995) i doctor en Filosofia (Doctorat Europeu a la Universidad Hispalense, Sevilla, 2010).Educador i professor universitari, és autor de nombrosos assajos al voltant del món educatiu i juvenil. Ha publicat Cien palabras al oído (2012) i A vueltas con Dios en tiempos complejos. Diálogos con Gianni Vattimo (2013), abans del llançament de Pasó la noche, amor (2014) i Te protegerá mis alas (2015), les seves dues anteriors novel·les.

 
Cal destacar que «Pasó la noche, amor», ja va ser finalista del Premio Hispania de Novela Histórica en l’edició 2013, gràcies a un argument en què l’amor apassionat, la reconciliació d’un poble i la memòria oblidada s’entrellaçaven en un història de recent actualitat amb el record fresc de Bartolomé Blanco.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...