«Allà on som, la nostra tasca és donar esperança i treballar per la justícia»

1 febrero 2021

Per ANS

Pocs dies després de la clausura de les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana 2021, celebrades per primer cop en-línia, intervé el Rector Major P. Ángel Fernàndez Artime. «Aquesta pandèmia que està afligint la nostra humanitat acabará, però hi ha altres pandèmies cròniques que com a cristians tenim el deure d’ajudar a eradicar: guerres, màfies, fam, pobresa que deshumanitza a qui es obligat a emigrar per donar un futur als seus fills i que és torturat o mor pel fred, la desocupació juvenil … Aquí està la nostra tasca on, com a Família Salesiana estem cridats a ser presents: donar esperança i treballar per la justícia per ‘donar més als que menys han tingut ‘, com ens ha recomanat Don Bosco i ens recorda el Papa Francesc».

«L’Estrena d’aquest any té com a tema en un moment de tant patiment el deure de l’esperança davant d’una realitat mundial que ens desafia i que no podem ignorar: com a Família Salesiana estem cridats a ser bons ciutadans i respectar les normes anti-contagi, però també a ser bons cristians i on es necessiti ajuda, a no a tancar-nos a casa, sinó a estar a prop -ambs eguretat- dels que tenen dificultats. I així ho estem fent en les nostres obres, on incumbeix la guerra, o aquí a Roma, com en la nostra parròquia del Sagrat Cor on a la tarda els joves porten menjar, mantes i ajudes per als que no tenen un sostre per dormir. Una empenta a la solidaritat, com hem escoltat de testimonis en el món, que en aquests mesos d’emergència de Covid-19 en les nostres obres també s’ha traduït en la recaptació de 9 milions d’euros, que enviarem a les nostres missions a 68 països, per finançar 120 microprojectes destinats a joves i famílies «.

El Rector, Fernández Artime, a més subratlla com un primer testimoni d’esperança de les Jornades d’Espiritualitat 2021 va ser la possibilitat, mai abans vista, de fer participar i conèixer a milers de persones que comparteixen el carisma de Don Bosco: «La crisi causada per la pandèmia s’ha transformat gràcies a la creativitat de les nostres obres, que estan tirant endavant moltes iniciatives en línia, en una oportunitat de trobada i comunió utilitzant les modernes tecnologies: estic convençut que Don Bosco, que va ser missioner, avui faria servir el web per comunicar el bé, per portar el missatge de Jesús a tothom. No tot és dolent a la web si la posem a l servei de l’home: també ho hem vist en els últims dies, anunciant l’Estrena 2021 en totes les nostres obres, des de la casa general de les Filles de Maria Auxiliadora, arribant a 198 mil persones, fins a Oceania «.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...