Algesires inaugura l'any del Bicentenari de Don Bosco

18 agosto 2014

En la vesprada del 16 d’agost de 2014 va quedar inaugurat l’any del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco per a la casa d’Algesires. Un ampli nombre de membres de la Família Salesiana i devots del sant i de la Mare Auxiliadora es van reunir en l’Església de Maria Auxiliadora per a participar de l’Eucaristia que donava inici a aquest any tan especial.

Una Eucaristia molt emotiva presidida per José A. Perdigones, director de la casa, en la qual convidava d’una manera expressa a participar de l’alegria d’aquesta efemèride, i d’una manera activa en els diferents actes que s’anaven a desenvolupar al llarg de l’any com a preparació al moment cimer: la celebració del 200 aniversari de Don Bosco, el 16 d’agost de 2015. Un any que es dedicarà especialment a reflexionar sobre la figura del sant de la Família Salesiana i el seu missatge, sobre el carisma salesià i els valors que conté, amb l’objecte de revifar la força que el propi sant impregnès en les primeres comunitats i la finalitat d’actualitzar quasi dos segles més tard el missatge que el “Pare i Mestre de la joventut” ve a portar als joves d’avui.

En l’homilia, el director de la casa convidava a deixar-se sorprendre per Don Bosco deixant a un costat tot el que cadascun puga saber del sant, per a tenir un cor obert que permeta descobrir noves grandeses. El director salesià durant l’homilia definia a Sant Joan Bosco com “el millor tresor dels joves”.

En l’ofertori, es va presentar el cartell del bicentenari de la casa d’Algesires, dissenyat per José Luis García Moscoso. Un cartell carregat de simbologia que vol representar l’actualització del Valdocco del segle XIX a l’Algesires d’avui amb els pilars de qualsevol obra salesiana: raó, religió i amor.

En finalitzar l’Eucaristia va tenir lloc la benedicció de la nova Capella del Sagrari per part del rector, D. Manuel Muñoz. Una capella que ha sigut recentment remodelada sota la coordinació de José Carlos Manzanares, qui va rebre el merescut reconeixement per part del rector a través del lliurament d’una placa. Aquest gest de benedicció de la Capella del Sagrari vol simbolitzar en aquesta obertura del bicentenari l’amor que Don Bosco va inculcar als seus xics per l’Eucaristia i l’adoració del Santíssim. Una capella que arreplega a més altres dues grans devocions del sant de la Família Salesiana: la Verge, representada a través de Maria Inmaculada i el Papa com a cap de l’Església representat per Juan Pablo II qui sentia especial predilecció pels joves i que recentment ha sigut nomenat sant de l’Església.


L’acte d’obertura del bicentenari va finalitzar amb una copa-convivència per als assistents en el pati del col·legi en el qual es va viure un ambient festiu i de retrobament per a molts en un parèntesi del descans estival.

També et pot interessar …