Alcalá de Henares acull el lliurament dels VII Premis Aprenentatge-Servei en el marc de la XIV Trobada Estatal d’Aprenentatge-Servei

13 diciembre 2021

Alcalá de Henares, municipi que ha destacat per la seva aposta educativa per l’Aprenentatge-Servei (ApS), serà aquest any el 17 de desembre la seu presencial i virtual del lliurament dels VII Premis Aprenentatge-Servei organitzats per la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, la Fundació edebé, l’Ajuntament d’Alcalá de Henaresi amb la col·laboració del Ministeri dEducació i Formació Professional.

L’acte tindrà lloc el divendres 17 de desembre de 2021, en format presencial i online, amb l’assistència d’Alejandro Tiana, secretari d’estat d’educació. Salesians L’Almunia, amb el projecte projecte «Tics per a tothom», Salesianas Béjar, amb el projecte Una sola veu 1.0 i Salesians Alcalá de Henares han estat guardonats en aquesta edició. Salesians de Pamplona amb el projecte “Mecanitzat de bressols climatitzats low cost” han estat finalistes 2021.

Els premis s’emmarquen en la trobada en xarxa que ja porta tretze edicions i que reuneix professionals que busquen promoure aquesta metodologia de treball que serveix tant a centres educatius com a entitats socials. La propera edició serà a Sevilla.

L’Aps ha crescut exponencialment els darrers anys a Espanya com un element de transformació social i educativa. S‟han demostrat els múltiples beneficis d‟aquesta metodologia educativa: millora els resultats escolars; reforça la motivació de lalumnat; educa per a la vida i els problemes de la societat; obre el centre escolar a l’exterior; i desenvolupa l’actitud de servei als altres, contribuint a fer que els estudiants es converteixin en ciutadans solidaris i compromesos amb el seu entorn.

Els números del certamen nacional donen idea de l’envergadura d’aquest treball en xarxa. Aquest any s’han presentat 358 projectes en què han participat 36.396 alumnes de més de 600 centres educatius i entitats socials procedents de totes les comunitats autònomes.

En aquesta edició el jurat d’experts ha guardonat 22 projectes d’educació infantil-primària, secundària-batxillerat i formació professional, així com entitats socials que desenvolupen aquesta pràctica.

Els temes empresos són múltiples des d’hàbits saludables, solidaritat i drets humans, inclusió, medi ambient, treball cooperatiu, igualtat de gènere, inclusió de la discapacitat, immigració o animació a la lectura.

L’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) estaran molt presents a la jornada i com l’Aps contribueix a aquesta estratègia mundial.

La jornada comptarà amb la participació de la filòsofa catedràtica de la Universitat de València Adela Cortina, que pronunciarà la conferència “Universalitzar a l’excel·lència, educar en la compassió”.

L’acte permetrà donar la veu dels mateixos alumnes participants als projectes premiats, que explicaran les seves experiències de primera mà.

Els premis compten amb el suport de DKV Assegurances, Fundació La Caixa, CENEAM (Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic), OEI (Organització d’Estats Iberoamericans), Fundació Ana Bella, Mullor S.A., Educo, Torresco, Plena Inclusión, Esemtia, Fundació Princesa de Girona, Esade i l’Ajuntament d’Alcalá de Henares.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...