720 xiquets i joves salesians celebren junts l'aniversari de Don Bosco

29 abril 2015

Del 24 al 26 d’abril al Campello i Elx, 720 xiquets i joves d’Associacions i Centres Juvenils Salesians de la Comunitat Valenciana, Zaragoza, Albacete i Murcia van participar en les Acampades Amics (ADS) amb l’objectiu de celebrar junts el 200 aniversari de Don Bosco.

Segons explica el coordinador de la trobada, el salesià Pablo Gómez, “es tracta d’una organització complexa però que sempre té un resultat formidable”. Els xiquets i joves juntament amb el seu animadors i salesians acompanyants, es divideixen per a aquestes acampades en tres grups. El primer d’ells, format per 160 xiquets de tercer i quart curs de Primària té la seua seu en Salesians Sant Rafael d’Elx, el segon format per 240 xiquets de cinquè i sisè de Primària en Salesians San José d’Elx, i un grup de 320 joves de primer i segon de Secundària al Campello.

“Per a tots és una experiència molt intensa i enriquidora: coneixen a altres xiquets i xiquetes que comparteixen l’estil salesià en altres centres, i descobreixen que poden jugar junts, reflexionar junts, i celebrar junts” afirma el coordinador de Pastoral Juvenil, Pablo Gómez.

És un itinerari progressiu, els més xicotets participen al costat dels seus animadors en un joc per la ciutat, el segon grup visita la platja de Guardamar, mentre que els més majors passen un dia en l’illa de Tabarca.

Aquestes trobades no serien possibles sense la labor dels animadors “autèntic motor d’aquesta trobada”. “A més enguany ha coincidit amb el diumenge del Bon Pastor, que feia més evident encara la seua vocació d’educadors. És importantíssima la labor dels equips 0, encarregats d’una infraestructura tan complexa, i d’estar atents a tants detalls; i impagable l’acolliment de les cases del Campello i d’Elx, que es bolquen perquè estiguem el més a gust possible” afig.

Per a finalitzar la trobada, tots els grups van participar en l’eucaristia, destacant la celebració dels joves de Secundària en la qual van participar també els salesians del curs de renovació salesiana que està tenint lloc durant aquest mes al Campello “Mai s’és major per a estar present com a Bon Pastor!”.

Trobades d’Itinerari
Les Acampades ADS són una trobada de l’Itinerari Formatiu Salesiano. ADS significa “Amics Diumenge Savio” nom que fa referència a tots els xics i xiques que participen en els sectors prejuvenils dels Centres i Associacions Juvenils. Les Trobades d’Itinerari proposats als joves de la zona centre de la Inspectoria es realitzen des de fa més de trenta anys. El primer d’ells, és la trobada Amics. El segon, és el Marchabosco, dirigit a joves de tercer de Secundària a segon de Batxillerat i finalment el Campobosco dirigit a joves des de segon de Batxillerat. Un jove es pot unir a aquestes trobades en qualsevol moment, sense necessitat d’haver participat en els anteriors.

 

També et pot interessar …