600 infants i joves «recuperen la normalitat» gràcies a l’Acampada Amics

19 abril 2021

Per Salesians Comunicació.

Sota el lema ‘Som U’ més de 600 infants i joves de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia es van reunir el cap de setmana del 17 i 18 d’abril per celebrar l’Acampada Amics. Els participants de 9 a 14 anys van gaudir d’una única trobada lúdica i formativa que va girar entorn de les figures de Laura Vicuña i sant Domènec Savio.

Les cases salesianes de Borriana, Benidorm, Alacant, El Campello, València i Villena, van acollir els diferents grups dividits per edats i etapes formatives per garantir el compliment dels aforaments.

L’equip organitzador de la trobada a Villena, format per educadors i salesians d’Ibi, Villena i Alcoi explica que ha estat «una experiència inoblidable». Valoren molt positivament la jornada compartida per «cases properes», per poder tenir les Trobades ADS amb infants i preadolescents. Una de les animadores del Centre Juvenil Don Bosco de Villena ho expressava amb alegria quan deia: «com necessitàvem poder viure una experiència així!» Tant els animadors juvenils com els coordinadors afirmen haver quedat encantats després de dos llargs anys sense poder tenir aquestes trobades i els ha donat impuls per continuar dedicant el seu temps als més joves de les cases salesianes.

L’Acampada Amics ha estat la primera trobada presencial en la qual s’han unit infants i joves de diverses cases salesianes des de març de 2020. Per garantir el compliment de les mesures, els infants han participat sempre en grups de 10 i acompanyats per dos educadors. Així mateix, es va optar per subdividir la trobada en quatre territoris i en cada un d’ells realitzar l’acampada ADS Primària (en la qual han participat els infants de 4t, 5è i 6è d’aquesta etapa) i ADS Secundària (per als adolescents de 1r, 2n i 3r d’aquesta etapa).

Una altra trobada que s’està realitzant per a joves més grans ha estat la Marchabosco , però de forma local i també complint en tot moment les mesures sanitàries.

El salesià Juan Gabriel Martínez expressava que va ser «una experiència inoblidable» i una de les educadores assenyalava:»com necessitàvem poder viure una experiència així després de dos llargs anys!».

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...