2 diciembre 2014

L´escola dels Salesians de Badalona organitza aquesta conferència oberta a la ciutadania badalonina, en el marc de les activitats realitzades al voltant de la Marató de TV3 que té com a objectiu potenciar la investigació de  Les malalties del cor.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.

L´èxit més destacable del Dr. Brugada en el camp de la investigació  ha estat la descripció,  juntament amb el seu germà Pere,  d´ una Síndrome causant de la mort sobtada,  que figura a tots els llibres de Medicina com a Síndrome Brugada.

Posteriorment,  i amb la col·laboració del tercer germà, en  Ramon, especialista en cardiologia genètica, van descriure la causa genètica de la Síndrome i varen identificar les mutacions responsables de l´alteració en el funcionament del canal de sodi cardíac.

El Dr. Brugada és,  en l´actualitat,  President de la Fundació Brugada, destinada a la investigació de les malalties del cor, alhora que desenvolupa la seva professió a l´Hospital Clínic de Barcelona i a la Facultat de Medicina, entre d´altres.
 
Ja s’han aconseguit 7613 grues de paper

Una altra de les accions amb les quals participa Salesians Badalona a “La Marató” de TV3, és amb la confecció de grues de paper. Diu una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, que qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig. I amb aquesta força es llança el desig de que això sigui així.

 

De moment, Salesians Badalona ja ha fet 7.613 grues. S’ha fet un vídeo organitzat per la Pastoral de l’escola per motivar la campanya. D’altra banda, la Fundació Mútua General de Catalunya s’ha compromès a donar 1 euro a la Marató per cada grua que els arribi, fins a un màxim de 60.000 euros.
 

També et pot interessar …