50 anys de llavor salesiana a Jaén

1 febrero 2021

Per Diòcesis de Jaén
 

En el dia de la festa de Sant Joan Bosco, la família salesiana de Jaén va commemorar el mig segle de presència a la capital. El van celebrar a la Catedral, que van reunir un important nombre de fidels de la parròquia de Sant Joan Bosco, així com persones vinculades a l’obra social i fidels de la ciutat.

Una preciosa imatge de Don Bosco al costat de Sant Domènec Savio es va situar en el presbiteri per a la celebració eucarística, que va presidir el Bisbe, Don Amadeo Rodríguez Magro, concelebrada per la comunitat salesiana de Jaén; l’arxiprest de Santa María del Valle i el delegat de la Pastoral Penitenciària.

Les lectures van estar participades per membres de la parròquia i l’Evangeli va ser proclamat pel rector de Sant Joan Bosco, D. Juan Carlos Macías. El cor parroquial va posar la nota musical a la celebració.

El Bisbe va començar la seva predicació recordant el mig segle «amb la presència dels salesians entre vosaltres». Alhora que ha expressat, «la vida religiosa és una paràbola de fraternitat en un món ferit. Tenir en una Diòcesi congregacions religioses i associacions religioses i carismes és un do per a aquesta església diocesana «. Dirigint-se als salesians els va dir: «Vosaltres sou ferment de fraternitat entre vosaltres i amb el món que us envolta. Mireu des de la fe i des de Déu les situacions en què vivim «.

Després, el prelat de Jaén va evocar la figura del fundador salesià: «Sant Joan Bosco és una opció de l’Esperit. És sempre el Senyor el que suscita dons per al món. És un bé gran i magnífic per al món. Si situem l’obra de Sant Joan Bosco en el seu propi context social, va ser en una societat molt difícil, que buscava prosperitat i enmig d’aquesta recerca anava deixant moltes víctimes al seu pas, sobretot de joves i adolescents. En aquest context va començar la seva missió Don Bosco «.

Per seguir dient, «Sant Joan Bosco va viure una aventura constant, i aquest bé ha arribat a nosaltres en una presència d’una església que s’ha fet casa oberta, acollidora, compartida, una casa que comparteix el bé que rep, que no és altre que Jesucrist «. En aquest sentit, Don Amadeo ha recordat que «Don Bosco, amic i pare dels joves és un reflex de Jesucrist bon pastor».

Per concloure, el Bisbe ha volgut demanar a Sant Joan Bosco «que la seva obra segueixi fructificat segons el seu desig, perquè són temps molt difícils en l’àmbit de l’educació. És molt el que avui cal fer i molta la creativitat que cal posar, sempre recolzats en els valors de Crist. Sant Joan Bosco va reflectir en la seva vida l’evangeli i l’alegria de Crist «. Va finalitzar la seva homilia pregant perquè Maria Auxiliadora segueixi protegint la família salesiana.

Abans de la benedicció, el rector de Sant Joan Bosco ha volgut elevar a Déu una acció de gràcies pels fruits de la presència salesiana a Jaén des de fa 50 anys. Ha recordat als Bisbes de Jaén, des de Félix Romero Mengíbar fins a Don Amadeo, i ha donat les gràcies per poder seguir fent vida el somni de Don Bosco.

El prelat, abans de la benedicció ha recordat la seva vinculació salesiana, ja que va ser a la universitat que aquesta congregació té a Roma on ell es va formar. Al concloure l’Eucaristia molts fidels han volgut acostar-se a la imatge del sant de la felicitat.

 
 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...