5 desembre: Beat Felipe Rinaldi

4 diciembre 2014

Avui 5 de desembre, es commemora la figura del Beat Felipe Rinaldi (1856-1931), tercer successor de Don Bosco al capdavant de la Congregació i de la Família Salesiana i que va ser també durant 12 anys Inspector de els Salesians a Espanya.  

Don Rinaldi va treballar per la consolidació i expansió del carisma salesià amb l’exercici d’una autoritat paterna i sàvia. Se’l considera el fundador de l’obra salesiana a Espanya i Portugal, així com l’iniciador de l’Institut Secular de les Voluntàries de Don Bosco.  

 La seva vocació va néixer de la trobada amb Don Bosco, l’apòstol dels joves, qui va orientar i guiar personalment el camí de la seva formació religiosa i sacerdotal. Va emular tant les seves virtuts i característiques espirituals que va ser conegut com la seva "imatge vivent".

 Sempre ardent d’amor per l’Església i promotor de la presència renovadora entre els pobles amb una autèntica mobilització missionera, fins i tot de molts joves. Entre els rostres dels sants salesians, el que caracteritza el de Don Rinaldi és la nota de la paternitat. Com a director, als 33 anys, s’havia proposat: "Caritat i mansuetud amb els germans, suportant qualsevol cosa que pugui ocórrer".

Com a Inspector dirà: "Seré pare. Evitaré els tractes aspres. Quan vinguin a parlar amb mi no els deixaré veure l’estar cansat o el tenir pressa". De Don Rinaldi, el P. Francesia, salesià de la primera generació, dirà: "Li falta només la veu de Don Bosco. Tota la resta la té".

També et pot interessar …