29 enero 2016

La festivitat de Don Bosco, diumenge que ve 31, té el seu dia gran avui divendres en els patis i en les aules dels col·legis salesians de la Inspectoría Maria Auxiliadora.

Encara que durant tot gener s’han anat organitzant activitats al voltant de la figura del fundador de la Congregació Salesiana, és avui quan els centres celebren la seua festa escolar.

Jocs, competicions esportives, música, teatre, ofrenes i celebracions de l’eucaristia, són bona mostra de les iniciatives en les quals s’involucren alumnes, professors, salesianos i comunitat educativa al complet, tot com a expressió de la seua profunda admiració i del seu amor per la persona que va fer realitat la gran Família Salesiana.

A més d’activitats ja clàssiques, cada any els col·legis proposen iniciatives noves com els premis de l’I concurs de redacció en Primària i de l’I concurs de fotografia Don Bosco que la seua temàtica ha versat sobre l’alegria, que avui lliurarà Alcoi Joan XXIII. Divertida és la dinàmica proposta pel col·legi Sant Joan Bosco València que enguany han jugat a el “Sant Joan BoscoRosco”, inspirats en el famós rosco del programa televisiu “Pasa Palabra”.

I en els col·legis d’Andalusia ha imperat la música, com en el tradicional festival de Playbacks de cases com Triana, La Palma del Comtat o Algesires, l’espai per a la màgia, com la casa de Morón, i l’alegria portada més enllà de les aules i els patis, com el cas de la Parròquia de Jesús Obrer amb el cercaviles de Don Bosco pel barri del Polígon Sud.
Destacar que amb l’inici dels triduos, la casa de la Trinitat ha tingut el plaure de comptar amb el Regional Stefano Martoglio com predicador.

Dobles celebracions
Les cases salesianes de Borriana i Barcelona-Horta han donat un caire especial enguany a les celebracions i moments de trobada, ja que s’emmarquen en la commemoració del 75 aniversari, i del 55 en el cas de la presència salesiana d’Elx. Així, aquesta vesprada, a les 20:30, tindrà lloc una vigília d’oració en la Parròquia Maria Auxiliadora de Borriana. Serà un moment d’oració juvenil en el qual estan convidats tots els ambients de la casa salesiana així com les parròquies de la ciutat. “Aquesta nit es va a donar gràcies a Déu perquè fa 200 anys va nàixer Don Bosco, un home que va ser capaç de fer realitat els seus somnis pels joves. Gràcies a ell fa 75 anys que ací a Borriana, milers de joves han conegut i segueixen coneixent a Déu, somiant i participant d’aquell somni”, expliquen. El diumenge, dia de la festa del sant, La 2 de Televisió Espanyola transmetrà l’Eucaristia des d’aquesta parròquia, ho farà a partir de les 10:30 en el programa “El Dia del Senyor”.

Per la seua banda, Salesians Horta convertirà la celebració del Dia de Don Bosco, diumenge que ve en el seu acte central de commemoració de les seues 75 anys d’història. Una festa que culminarà a la vesprada amb la Gala Benèfica pro Fundació Magone.

També et pot interessar …