27 enero 2016

El passat 16 de gener es va celebrar als Salesians de Badalona la segona part de les jornades formatives de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya. Les jornades van comptar amb la participació d’aproximadament 80 persones, entre joves monitors, directors i titulars dels centres juvenils i esplais salesians de Catalunya.

 
Aquestes jornades tenen l’objectiu, per un cantó, de formar aquells joves que comencen en la seva tasca educativa als centres de lleure salesians, i per l’altra, la de continuar la formació dels equips directius dels mateixos centres. Alhora, estableix un pont formatiu entre els dos moments més importants de formació de la Federació, el Cap de Setmana Formatiu i els cursos d’estiu de monitors, directors i coordinadors de pastoral.
 
En les jornades d’enguany els premonitors/es de primer any s’han format en què vol dir ser educador d’un centre de lleure salesià, mentre que els premonitors/es de segon any han fet un pas més i han reflexionat sobre què significa ser monitor/a d’un centre de lleure cristià. Els equips directius, per la seva banda, han continuat la feina iniciada al novembre respecte al Pla Local de Formació del centre i a través d’un procés de detecció de necessitats formatives han elaborat un pla formatiu per als pròxims 3 anys.
 

També et pot interessar …