25 enero 2016

Dissabte 23, va ser amb els Representants de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX), i el diumenge 24, amb els de la Inspectoria Salesiana de Santiago el Mayor (SSM). Les dues inspectories porten funcionant una mica més d’un any i són el resultat de la reorganització de les sis províncies salesianes que hi havia a Espanya fins el 2014.

El Rector Major ha volgut conèixer de primera mà com està sent el procés d’unificació de les noves inspectories. En les reunions amb els consells es va parlar sobre la tasca d’animació i govern de l’Inspector i del Consell, com s’està fent, les dificultats que es troben en les noves realitats -més cases, més germans i més territori-, i també sobre l’acompanyament a cadascun dels salesians i, especialment, als directors. Cadascun dels Consells va presentar al Rector Major les diverses realitats, la marxa de la pròpia inspectoria i el model d’animació que s’està desenvolupant.

Un apartat important va ser el comentari sobre els Capítols Inspectorials que les dues inspectories estan realitzant, i en els quals s’està treballant els documents que marcaran el futur de la presència salesiana a casa nostra, com són el Directori Inspectorial, el Projecte Orgànic i el Projecte Educatiu Pastoral.

El Rector Major va subratllar el moment crucial que està vivint la Congregació a Espanya, i la necessitat de potenciar la nostra presència, sent audaços i valents en les respostes que pot donar la Congregació i també en la manera d’organitzar-nos i replantejar el paper de la comunitat salesiana . També va advocar per caminar cap a una major implicació dels laics en les nostres obres, també en llocs de responsabilitat.

D’altra banda, Fernández Artime va animar les inspectories d’Espanya a seguir caminant junts, potenciar els projectes comuns i pensar què pot oferir la Congregació a la societat i església espanyoles en aquest moment.

També a la reunió es va concretar el programa de la visita del Rector Major, X successor de Don Bosco, a l’Espanya salesiana al maig d’aquest any.

També et pot interessar …