25 enero 2016

Amics i amigues: 

El Papa Francesc ens ha lliurat el missatge de la cinquantena Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Enguany ha convidat a Comunicar amb Misericòrdia, afirmant: “El que diem i com ho diem, cada paraula i cada gest hauria d’expressar la compassió, la tendresa i el perdó de Déu envers tots. L’amor, per la seva naturalesa, és comunicació, porta a l’obertura, no a l’aïllament(…), les paraules poden construir ponts entre les persones, les famílies, els grups socials i els pobles. I això és possible tant al món físic com en el digital”. 

La invitació a comunicar amb misericòrdia és oberta i universal, ve oferta sigui a l’Església com a la gent de bona voluntat, a la diplomàcia i a la política, als pobles i als diversos grups socials. La comunicació de la misericòrdia no coneix límits, perquè depèn de la qualitat de les persones, de la seva capacitat d’escolta, d’acceptació, de compartir, no dels mitjans: “També els correus electrònics, els missatges de text, les xarxes socials, els fòrums poden ser formes de comunicació plenament humanes. No és la tecnologia la que determina si la comunicació és autèntica o no, sinó el cor de l’home i la seva capacitat per usar bé els mitjans a la seva disposició. Les xarxes socials són capaces d’afavorir les relacions i de promoure el bé de la societat”. 

Finalitza el seu missatge deixant veure algunes de les seves línies de pontificat com la cultura de la trobada, la centralitat de la persona, l’Església en sortida: “La comunicació, els seus llocs i els seus instruments han portat a aconseguir un allargament dels horitzons per a moltes persones. Això és un do de Déu, i és també una gran responsabilitat. M’agrada definir aquest poder de la comunicació com a «proximitat». La trobada entre la comunicació i la misericòrdia és fecund en la mesura en què genera una proximitat que es fa càrrec, consola, guareix, acompanya i celebra”. 

Desig a tots una bona reflexió i aplicació del missatge del Papa a la vida personal, familiar, comunitària, laboral i social. Els saludem, com sempre, tots els membres del Dicasterio per a la Comunicació i els desitgem una feliç festa de Sant Francisco de Sales i de Sant Joan Bosco, dos grans comunicadors de la misericòrdia de Déu als joves i a les persones més necessitades. 

Cordialment: 

P. Filiberto
Conseller General per a la Comunicació Social
 
 

 

També et pot interessar …