22 enero 2016

El Centre Juvenil Don Bosco de Salesians Villena va rebre la Medalla d’or de la ciutat en una solemne sessió extraordinària de l’Ajuntament en ple que es va celebrar en el Teatre Chapí, el passat 21 de gener, amb gran assistència de públic. L’únic punt de l’ordre del dia d’aquesta sessió va ser el lliurament de la medalla.

Després de la lectura de l’acta en què es va donar complida relació del procés que va conduir a la concessió de la medalla, hi van parlar els portaveus dels tres grups parlamentaris que componen el consistori local. Va ser unànime el reconeixement de la gran projecció del centre juvenil salesià en el teixit social de la ciutat alacantina i va cridar l’atenció la gran dosi de cultura salesiana demostrada pels polítics locals que van prendre la paraula; el propi alcalde, Francisco Esquembre i no pocs regidors han sigut socis del centre juvenil i mantenen relacions molt cordials amb ell i amb la presència salesiana en la ciutat. 

L’alcalde, en lliurar la Medalla d’or a la presidenta del centre juvenil, Cristina Martínez, va expressar la seua emoció personal i el reconeixement de tota la ciutat de Villena. “L’exemple del Centre Juvenil Don Bosco ens crida al compromís amb l’honradesa i la solidaritat” –va afirmar Esquembre- i va afegir: “Rebeu la medalla pel vostre exemple de proximitat, il·lusió i diàleg; també pel vostre optimisme, educació i solidaritat. Formeu part viva de la ciutat”.

Després de les paraules del director salesià José Joaquín Coma, van arribar les de la presidenta Cristina Martínez qui, amb un aplom impropi de la seua jove edat, hi va explicar que per al seu centre juvenil les persones són els primer i va donar les gràcies a la ciutat, a les famílies, a la comunitat salesiana i, com no, als xiquets i joves del centre.

Abans de signar en el Llibre d’honor de l’ajuntament, el salesià animador del centre, Juan Gabriel Martínez, que porta 12 anys dedicats a ell, va dir una de les frases de la nit mirant directament a tots els membres del consistori: “Sou una passada quan us poseu d’acord” i va afegir: “L’autèntic tresor del Centre Juvenil són els joves animadors voluntaris que han anat prenent el relleu any rere any en aquests 43 anys d’existència del centre”.
 

També et pot interessar …