20 enero 2016

La Família Salesiana a Espanya celebra, en aquestes setmanes, la festa del seu fundador, el sacerdot italià Sant Joan Bosco (1815-1888). La memòria litúrgica és el 31 de gener però, durant aquests dies, se succeeixen activitats de tot tipus en els centres de salesians i salesianes del nostre país per recordar al "pare i mestre de la joventut", com va ser definit per Sant Joan Pau II .

Moments de pregària – els tradicionals bons dies dels centres salesians-, celebracions de l’eucaristia, activitats culturals, formatives i esportives, en què participen milers de joves, educadors i membres dels diferents grups de la Família Salesiana, es desenvolupen en aquestes setmanes i, especialment, la propera. Així, prop ja de la festa de Don Bosco, en un centenar de parròquies se celebrarà el tridu en honor del Sant. També s’està duent a terme la "setmana vocacional", una campanya especial, dins de les iniciatives de pastoral dels centres, que presenta als joves la importància de donar sentit a la vida també des d’una opció cristiana.

Però aquest any, la festivitat de Sant Joan Bosco té un accent especial, i és que es clausura el Bicentenari del seu Naixement, que s’ha anat celebrant al llarg del curs passat. Per aquest motiu, s’han preparat els següents actes:

• Divendres 29: Presentació del llibre "Fuentes Salesianas" a Madrid

Veu la llum el llibre "Fuentes Salesianas". Més de 1200 pàgines d’escrits de Don Bosco, un recull d’antològica bàsica, per entendre la història, la pedagogia, l’espiritualitat del sant i els orígens de l’obra salesiana. Es presentarà aquest llibre el divendres 29, a les 18’00, a la Casa Provincial dels salesians a Madrid (C / Marqués de la Valdavia, 2). José Manuel Prellezo, un dels autors, i Arcadi Quadrat, traductor, explicaran la importància del llibre i el perquè dels continguts elegits.

• Diumenge 31: Missa a la 2 de TVE des de Salesians Borriana (Castelló)

A les 10’30, al programa El Dia del Senyor de la 2 de TVE retransmetrà l’eucaristia des de la Parròquia Maria Auxiliadora de l’obra salesiana de Borriana, a Castelló. Aquesta presència salesiana celebra els 75 anys de la seva fundació. L’eucaristia serà presidida per Cristóbal López, provincial de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora.

• Diumenge 31: Missa cloenda del Bicentenari a Madrid

A Madrid, a la parròquia Maria Auxiliadora (C / Ronda d’Atocha, 25), Mons. Renzo Fratini, Nunci Apostòlic a Espanya, presidirà l’eucaristia de la solemnitat de Sant Joan Bosco, a les 19’00 hores, amb la qual es clausuren els actes del Bicentenari del Naixement del fundador de la Família Salesiana.

També et pot interessar …