18 enero 2016

Els festejos en honor al patró dels animals es van iniciar en realitat la nit anterior amb la crema d’un porquet de cartó pedra en una plaça pròxima a la parròquia, i van continuar ja el diumenge amb la Missa major seguida de la desfilada i benedicció de centenars d’animals en el carrer Sagunt.

L’acte va comptar amb la presència de diverses autoritats entre les quals hi va destacar el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com representants de l’Ajuntament de València: el Regidor de Festes Pere Fuset, la regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez López, cinc regidors més i les falleres Majors de València: Alicia Bruna i Sofia Soler, que van rebre de mans del pintor valencià Rafael Mocholí un quadre en record de l’acte de benedicció dels animals.

El rector de Sant Antoni Abat, Javier Sevilla, va expressar el seu desig que la parròquia de carrer Sagunt siga la casa de tots, també dels animals de companyia i va desitjar que “la benedicció de Sant Antoni Abat vinga a nosaltres i als animals de companyia que tant estimeu”. L’acte també va comptar amb la presència de Cristóbal López, superior de la Inspectoria Maria Auxiliadora qui visita aquests dies les cases salesianes de la ciutat del Túria.

La desfilada va començar amb una solta de colomes. I tot seguit es va iniciar la benedicció dels animals de companyia; entre ells els primers a iniciar el cercavila van ser els de la Protectora d’Animals de València, van continuar centenars de mascotes: majoritàriament gossos, però també gats, tortugues, peixos i hàmsteres, canaris i fins i tot eriçons: tota una desfilada de l’orgull animal. Les mascotes rebien la benedicció de Sant Antoni del Porquet i els seus amos uns dolços tradicionals, cortesia de la Germandat de Sant Antoni Abat, que porta més de 50 anys vinculada a la casa salesiana d’aquesta part de València.

Després de les mascotes van desfilar els diferents cossos de seguretat de l’Estat: les unitats de cavalleria de la Policia Local, de la Policia Nacional i la Unitat Canina de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, entre uns altres i una infinitat de carros, carretes, cavalls i genets, bous i fins i tot un simpàtic conjunt d’ases, tots ells procedents de l’horta i comarques properes a València.

Més imatges de la celebració.

També et pot interessar …