14 enero 2016

Com va dir Howard Hendricks "l’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor".

¿Mai s’han plantejat seriosament el que seria poder ajudar i ensenyar als altres sense necessitat real de voler rebre res a canvi? És el que un sent quan visita la Parròquia dels Salesians Jesús Obrero, situada al barri de les Tres Mil Viviendas del Polígon Sud, un lloc amb molts prejudicis que un elimina quan el visita.
 
És una Parròquia original en un lloc molt original, per aquest motiu es va veure la necessitat de completar la seva acció educativa fent una gran inversió i opció en el que avui anomenen ‘Centre Social Don Bosco’, que forma part integral i cor del servei pastoral, va ser inaugurat el 24 de juny del 2011 i es va posar en funcionament el gener del 2012. Els salesians que el fan possible creuen que és una resposta adequada a la realitat del barri, especialment dels seus joves.

Amb la seva presència fan realitat l’estil salesià d’"evangelitzar educant i educar evangelitzant", cosa que Don Bosco deia "Assistència o presència Educativa". Les activitats i serveis no són fins en si mateixos, són instruments per atendre a les persones, estar i caminar amb ells, escoltar-los, encoratjar-los amb optimisme i alegria, malgrat les realitats que viuen i els envolten.

"L’optimisme neix de la confiança en les persones i en la presència del nostre Pare Déu i la seva Providència per a tots i cadascun" comenta el rector, Francisco Vázquez.

Realitzen projectes i proporcionen ajudes com la promoció de la dona en la seva formació integral, cultural i humana. Per dur a terme tot això hi ha un nombrós grup de voluntaris en els diversos sectors i activitats, "sense ells seria impossible la realització del nostre Projecte Pastoral, diversos i complementaris, tots units per servir als que són al centre del projecte i el motiven : les persones, la seva educació i promoció, amb l’oferta del do més gran que podem oferir: Jesucrist el Senyor i l’Evangeli de l’Alegria ".

Som éssers humans que tenim prejudicis dels altres abans que puguin demostrar el que són i el que fan en realitat.

Quan qualsevol persona sent "anem a les Tres mil viviendas" de seguida sorgeix la resposta de "vés amb compte", però en arribar-hi i veure l’ambient que hi ha i que es genera, sobretot en l’època de Nadal, te n’adones que cal conèixer abans de jutjar, perquè moltes vegades les aparences enganyen, i en aquest cas la realitat d’aquesta parròquia ho demostra.

En aquesta parròquia i comunitat, a la qual ells prefereixen anomenar família, regna l’alegria, la felicitat i una educació impartida pels rectors i uns voluntaris especials. Com va dir el Papa Francesc "l’educació és un acte d’amor, perquè és donar vida".

També et pot interessar …