13 enero 2016

"Quin canvi de mentalitat i quins compromisos ens podem proposar de cara a un acostament carismàtic a la realitat de la família?". Aquesta ha estat la pregunta fonamental que, a la llum de l’últim Sínode dels Bisbes, ha guiat els treballs dels consells generals dels Salesians (SDB) i de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA) en les seves trobades de conjunt celebrades el dilluns 11 de gener, a la Casa General dels Salesians.

La reflexió introductòria sobre el tema de la família ha anat a càrrec d’Andrea Bozzolo, Professor de Teologia Sistemàtica de la UPS, a Torí. En la seva intervenció, l’estudiós salesià ha il·lustrat els continguts més excel·lents de la Relatio Synodi, ha proposat una clau de lectura de l’esdeveniment sinodal, ha indicat alguns elements en els quals el canvi de la lectura afectiva interpel·la l’evangelització d’avui dia, i sobretot ha especificat els punts que més interpel·len el carisma salesià.

La trobada, caracteritzada per una gran fraternitat i comunió, s’ha tancat amb el reclam d’alguns temes comuns de l’agenda, com les imminents Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana 2016 i els Exercicis Espirituals de conjunt entre finals de juny i juliol a Santa Fosca, Belluno, Itàlia.

La propera cita tindrà lloc el 11 juliol 2016.

També et pot interessar …