30 diciembre 2015

El Papa Francesc ha enviat un missatge d’adhesió a la trobada europea de joves convocat per la comunitat ecuménica de Taizé a València. Aquesta trobada s’està celebrant aquests dies, del 28 de desembre a l’1 de gener, i reuneix a prop de 30.000 joves de totes les confessions cristianes, d’ells més de la meitat de països de la resta d’Europa.

Text íntegre del missatge del Papa amb motiu de la trobada europea de Taizé a València (a través d’una carta del cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat del Vaticà).

Benvolguts joves:
Milers de vosaltres us heu reunit a València, Espanya, en ocasió del 38° Trobada Europea organitzada per la Comunitat de Taizé. El tema de la misericòrdia, que us reuneix i en el qual aneu a aprofundir durant el 2016 fa que el Papa Francesc se senti especialment proper a vosaltres, sobretot després de l’inici del Jubileu de la Misericòrdia el 8 de desembre. És el seu desig que “els cristians puguin reflexionar durant el Jubileu sobre les obres de Misericòrdia” (Document de Indicció del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia). El Sant Pare us agraeix de tot cor que us dediqueu a aquesta tasca amb tota la força creativa i la imaginació de la vostra joventut.

Vosaltres voleu també que la Misericòrdia es manifesti en totes les seves formes, inclosa la seva esfera social. El Papa us anima a continuar per aquest camí i per tenir el coratge de la misericòrdia, el qual us va a guiar no solament a rebre-la vosaltres en les vostres vides, sinó també per estar prop de les persones més desemparades. Vosaltres sabeu que l’Església està aquí per a tota la humanitat i “allí on estan els cristians, tots haurien de trobar un oasi de misericòrdia”. Això és en el que es poden convertir les vostres comunitats.

Això s’aplica de manera particular als molts emigrants que necessiten el nostre acolliment. El Papa va escriure fa alguns mesos al Germà Alois pel centenari del naixement del Germà Roger: “el Germà Roger estimava als pobres, als més desemparats, als quals aparentment a ningú importen. Ell ha demostrat amb la seva vida i la dels seus germans que l’oració va unida amb la solidaritat humana”. A través de la vostra pràctica de la solidaritat i de la misericòrdia, podreu viure aquesta alegria exigent, rica de significat, a la qual us crida l’Evangeli.

El Sant Pare us desitja que durant aquests bells dies, en els quals us reuniu a València, resant i compartint, pugueu descobrir millor a Crist, “el rostre de la misericòrdia del Pare”. Ell ha parlat ja a través del Profeta Oseas quan ha transmès al seu poble el missatge “jo desitjo misericòrdia i no sacrificis”.

De tot cor el Papa Francesc mana la seva benedicció als joves que participen en la Trobada, als Germans de Taizé i a totes les famílies que acolliran a València i als voltants.

També et pot interessar …