23 diciembre 2015

Durant el mes de desembre nombroses cases salesianes d’Andalusia han realitzat de forma simultània en diferents ciutats una nova edició de la "Operación Potito".

Aquesta activitat, que ja es ve realitzant des d’anys anteriors en diferents punts de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, consisteix en una recollida d’aliments per a nadons en totes les farmàcies dels diferents districtes en els quals s’ubiquen les presències salesianes.

Mitjançant grups reduïts de voluntaris, ubicats en un mapa global compost per més de mil farmàcies, es va convidar als ciutadans a fer la compra de potets, farinetes i cereals, productes que posteriorment han estat traslladats a diferents entitats socials que necessiten l’ajuda generosa de la Pastoral Juvenil Salesiana. Aquesta "Operación Potito" té com a objectiu des del seu naixement apropar l’alegria del Nadal a totes aquestes famílies amb dificultats i escassos recursos econòmics que viuen aquestes dates sense possibilitat d’oferir als seus fills un aliment bàsic.

A més de l’acció de carrer també ha estat possible el seguiment a través de les xarxes socials en el hashtag #OperaciónPotito, una mostra del compromís per aquesta campanya en cada racó d’Andalusia.

Entre les xifres destaquen recaptacions com els 6.118 potitos a Màlaga, els 8958 potitos i 1.824,41 € a Còrdova, o els 4000 potitos i més de 4000 € de Sevilla, nombres que mostren una realitat consolidada en diferents cases com el Col·legi Major Sant Joan Bosco, Trinidad, Montilla, Palma del Río, Málga, Còrdova o Jerez-Lora Tamayo.
 

També et pot interessar …