22 diciembre 2015

El diumenge 20 de desembre, a les 20:00, es va congregar una multitudinària assemblea per inaugurar solemnement l’Any Sant a la Basílica de Maria Auxiliadora de l’Església diocesana de Sevilla, preludi d’una profunda experiència de gràcia i de reconciliació.

Va presidir la celebració Don Santiago Gómez Sierra, bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Sevilla. Entre els abundants concelebrants van ser-hi presents D. Adrián Sanabria, vicari episcopal per a Nova Evangelització i D. Cristobal López, inspector provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.

Després d’entonar l’himne oficial, a la porta de la Basílica, Don Santiago va convidar a tota l’assemblea a viure aquest any jubilar extraordinari com una oportunitat per experimentar la misericòrdia de Déu.

Un moment particularment important va ser la col·lecta. El mateix Papa Francesc desitja que aquest Any Sant hi hagi un signe concret de caritat que perduri com a memòria d’aquest Jubileu. L’arxidiòcesi de Sevilla concretarà aquest gest creant un centre de formació per a persones sense feina, amb menys recursos i possibilitats, amb la finalitat d’ajudar a reinserir-se en el món laboral. Aquest centre serà creat amb l’ajuda generosa de tota l’Arxidiòcesi i serà gestionat per Càritas diocesana.

En aquest Jubileu destaca la crida a ser compassius com el Pare. Els destinataris preferents de la misericòrdia han de ser els pobres i els que sofreixen, als qui tots han d’acompanyar, servir i atendre.

En concloure la celebració, els concelebrants es van acostar a la capella de la Esperanza de la Trinidad per concloure el solemne besamans de la titular de la Germandat.

També et pot interessar …