11 diciembre 2015

Comparteixen la formació amb altres 7 inspectors procedents d’Indonèsia-Timor, Myanmar, Japó, Índia-Bangalore, Índia-Nova Delhi, Ucraïna i Antilles. El mateix Juan Carlos Pérez Godoy en un comunicat als germans comenta: "és un curs intens i ben organitzat, que afronta tots els aspectes referents a l’animació i govern de la Inspectoria, a la cura dels germans i a la vida espiritual de l’inspector. Us demano que ens acompanyeu amb la pregària perquè el curs sigui profitós i ens ajudi en l’exercici del ministeri encomanat ".

Les sessions de treball comencen sobre les 7 del matí amb la meditació i Eucaristia, i tenint en compte els temps necessaris de descans finalitzen amb les pregàries de les 19:15 h. Reben la formació de la mà del Vicari Inspectorial en tot allò que es refereix a l’Animació i Govern de la Inspectoria, Vida i disciplina religiosa; el Conseller General per a la Formació i el seu equip compten amb diversos moments de formació i de la mateixa manera, el Conseller General de la Pastoral Juvenil. Cada dia hi ha moments per conèixer les diferents regions salesianes a través de les propostes dels diferents regionals. Es completa la formació amb el coneixement de l’Institut Històric Salesià, la postulació per a les causes dels Sants i diferents elements jurídics que en la seva tasca de govern han de conèixer.

Totes les tardes cada inspector participant en la formació té un moment de diàleg personal amb el Rector Major, el Vicari i els consellers generals.

La seva presència a Roma el 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció, dia en què el Papa Francesc ha obert la Porta Santa amb motiu de l’any jubilar de la Misericòrdia, ha estat significativa. El grup va participar en la Missa de la Solemnitat i obertura de la Porta, així ho reflecteix el propi Juan Carlos: "Un matí fred i humit, però molt intens pel fervor dels qui participàvem en la celebració i la profunditat de les paraules del Papa Francesc en la seva homilia. Ens ha cridat en aquest dia, a ‘posar en primer pla el primat de la gràcia’, convençuts que ‘la plenitud de la gràcia pot transformar el cor i el fa capaç de realitzar un acte tan gran que pot canviar la història de la humanitat` (…) a través de nosaltres en la vida de tants joves ".

Animació, govern i espiritualitat. Formació intensiva per a aquests 9 inspectors salesians.
 
 
 

També et pot interessar …