10 diciembre 2015

El passat dissabte 5 de desembre, l’obra salesiana de Ciutadella va reobrir les portes del nou Teatre de Calós per oferir una jornada de portes obertes de 18 a 21h de la tarda. En un principi, la jornada de portes obertes havia de seguir l’acte d’inauguració que estava previst per aquest mateix dia, però un problema amb l’enviament de les butaques va obligar a optar només per a la jornada portes obertes.

 
La jornada va permetre mostrar com ha quedat el nou teatre de Calós després de vuit mesos d’obres i preocupacions. Durant aquest temps, s’ha adaptat l’edifici a la normativa, posant una nova instal·lació elèctrica, creant portes d’accés que facilitin l’evacuació, instal·lant un sistema contra incendis, millorant les escales i les baranes, baixant l’escenari i ampliant la seva boca.
 
La necessitat d’adaptar-lo a la normativa s’ha aprofitat també per a posar un nou sistema de calefacció i aire condicionat, així com donar pendent a la platea i baixar l’escenari per a millorar-ne la visió. La remodelació de l’espai, així mateix, ha comptat amb una nova decoració de l’espai, donant-li la modernitat que es mereix però sense perdre la seva identitat. Finalment, també s’ha adquirit un equipament escènic de llum i so i unes butaques noves, que està previst que arribin pròximament.
 
El titular de l’obra Salesiana, Narcís Frigola, comentava que l’adaptació a la normativa, l’aire condicionat i la remodelació de l’espai ha costat 315.000 euros, mentre que l’equipament escènic i les butaques, 198.000 euros. Per aconseguir aquesta quantitat de diners, s’ha comptat amb una ajuda de la Congregació Salesiana i un conveni amb EME, S.L., a més de diversos donatius particulars. En aquest sentit, Frigola apel·lava a la necessitat de “disposar del granet d’arena de tothom per aconseguir un servei per a tots”, ja que “s’ha aconseguit un espai meravellós” que ara necessita l’ajuda de tothom.
 
Durant les tres hores de portes obertes, un nombrós públic va poder observar amb detall l’acabament de les obres, entre els quals hi assistiren entre d’altres el president de la UAADB Tolo Frau, l’alcaldessa de Ciutadella Joana Gomila i altres polítics de la localitat, juntament amb personalitats importants de la cultura de Menorca. L’acte d’inauguració està previst pròximament, a l’espera que arribin les butaques, però una possibilitat seria el dia 19 de desembre coincidint amb l’estrena de la primera obra programada (Pels pèls) per encetar aquesta nova etapa del Teatre de Calós.

També et pot interessar …