10 diciembre 2015

El passat 3 de desembre es va celebrar al Centre Integrat de Formació Professional en Noves Tecnologies José Luis Garci de Alcobendas (Madrid) la final de PlayStation® Futurs Talents. Toys’ life, del grup de Salesians La Almunia s’ha portat el premi a la millor presentació.

Futurs Talents és una iniciativa acadèmica pionera posada en maxa per Sony ComputerEntertainment Espanya (SCE Espanya) de la mà de YPD en la qual professors de 15 centres docents de tota Espanya han estat seleccionats perquè, usant l’eina metodològica de YPD, desenvolupen un pla per crear un videojoc. Aquesta eina, cridada YPD BOX, ajuda a crear dinàmiques experiencials perquè els joves treballen el talent i l’esperit emprenedor a través de quatre pilars: energia, creativitat, comunicació i lideratge.

Durant els últims tres mesos, estudiants d’entre 14 i 21 anys de secundària, ESO, Batxillerat i de formació professional han treballat en 15 propostes diferents per crear i desenvolupar un videojoc. Juntament amb aquesta ‘Bíblia’, els joves han treballat intensament en el format de la presentació, ja que han comptat amb solament tres minuts damunt de l’escenari per defensar la seva idea i conquistar al jurat. Durant la final de PlayStation® Futurs Talents de 2015 s’han pogut veure divertides posades en escena, vídeos molt treballats, prototips de personatges i, sobretot, idees fresques i innovadores.

Toy s Life

L’equip de Salesianos La Almunia, compost per José Ángel Artigas, Juanjo Pérez, Mario Huerta, Eduardo Moreno, Jesús García, Gianni Pujol, Mario Diez i Luis Ángel Aisa, ha guanyat el premi a la millor presentació amb el seu projecte Toys’ Life. Els dos portaveus van explicar l’essència del joc d’una forma molt clara i visual sobre l’escenari. Toys’ life és un videojoc on Doh Clayman, un ninot de plastilina recorre diferents mons per retrobar-se amb el seu preuat amo, però no tots els mons estaran desbloquejats, alguns hauran de ser desbloquejats pels jugadors. A més en el joc apareixen joguines de tota la vida, com el cocodrilo sacamuelas, els hipopòtams tragabolas o l’operació, un joc per gaudir sol o en companyia de la família.

Des del col·legi salesià es destaca com a positiva aquesta experiència i com una més per acumular en les motxilles d’aquests joves futurs talents, i és que la vida no deixa de ser com un videojoc en el qual vas adquirint destreses o habilitats per passar de pantalla i competències que et porten a conquistar el tresor final. Aquest tresor no és més, ni menys, que el propi desenvolupament del talent dels joves.

“Aquests joves són el present i el futur de la nostra societat i des del col·legi Salesians de La Almunia, estem convençuts que aquestes oportunitats, juntament amb altres més que es duen a terme en el col·legi, són les que els fan créixer i els fan ser diferents en el matí que els espera”, destaquen.

També et pot interessar …