30 noviembre 2015

Vuit alumnes del col·legi salesià Maria Auxiliadora d’Algesires, de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, van visitar la setmana passada l’Institut de Ciències Marines d’Andalusia (ICMAN), al campus universitari de Cádiz.

Aquesta visita és la primera de les tres que aquests alumnes realitzaran a aquesta entitat pertanyent al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Els alumnes, sota la tutoria de la doctora Laura Prieto, estan realitzant un treball de seguiment de la població de pelagia noctiluca a les platges d’Algesires i Tarifa.

A més, controlen diàriament les variables ambientals que poden tenir influència en els encallaments d’aquestes meduses, estudiant també el cicle biològic d’aquesta espècie mitjançant la fecundació en laboratori.

El treball d’aquests alumnes i la seva professora Ana Villaescusa forma part de PIIISA (Projectes d’Iniciació a la Recerca i la Innovació a Andalusia).

PIIISA néixer a Granada l’any 2010 amb l’objectiu d’iniciar als alumnes de Secundària en el món de la investigació sent la primera vegada que s’inclou a la província de Cádiz.L’alumnat que participa a PIIISA ho fa al costat dels seus professors de col·legis i instituts però sempre tutoritzats per professors universitaris i investigadors del CSIC.

Una magnífica oportunitat que culminarà en un congrés andalús en què s’exposaran els treballs dels alumnes implicats en el projecte.

També et pot interessar …