13 noviembre 2015

El dia 16 d’octubre els alumnes de segon i tercer del Departament de Fusta i Moble van fer una sortida tutorial a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), un centre internacional orientat a la recerca, desenvolupament, educació i difusió de l’arquitectura, capaç de respondre als desafiaments mundials en la construcció del segle XXI.

L’IAAC, situat al districte del 22@ de Barcelona, va ser creat l’any 2003 com una plataforma per a l’intercanvi de coneixements amb els investigadors, professors i estudiants de més de 60 països d’arreu del món. Es va triar la ciutat comtal perquè, a banda de ser un referent mundial en arquitectura, va ser la Capital Europea d’Innovació 2014 i té unes polítiques urbanes clares que busquen en el disseny i la millora contínua esdevenir una ciutat autosuficient i més intel·ligent.

Pel què fa a la seva activitat en educació, l’IAAC disposa de diversos programes de màster i altres cursos, amb els quals vol crear un espai de debat i creativitat,  per imaginar, provar i donar forma al futur de les ciutats, l’arquitectura i la tecnologia. En quant a la seva tasca en fabricació, disposa del Fab Lab Barcelona, el laboratori de producció digital més avançat del sud d’Europa, on es pot construir gairebé tot.
 
La visita a ser molt profitosa per als nostres alumnes, ja que van poder veure in situ les instal·lacions i els serveis que ofereix l’IAAC: el FabLab, les màquines de control numèric de 5 eixos, el CNC làser, les impressores 3D, etc. I també el servei de coworking, que va despertar gran interès perquè posa a la seva disposició màquines, equips i assessorament professional que els permet desenvolupar les seves idees. Consulta totes les fotografies aquí

També et pot interessar …