29 octubre 2015

L’ Aprèn i Treballa, un dels projectes de joves de la Plataforma d’Educació Social de Salesians Mataró, des de fa tres setmanes s’està desenvolupant un curs d’Horticultura.

El curs tindrà una durada de 5 mesos, 3 de formació i 2 de pràctiques, i en ell 9 joves d’entre 16 i 20 anys aprenen a preparar i adobar el terreny, plantar tota mena d’hortalisses, podar arbres i arbusts, disseny i realització d’un jardí amb plantes aromàtiques. També els joves reben coneixements bàsics de climatologia, plantes medicinals, adob ecològic, calendari de sembra i tipus d’eines necessàries pel treball.

El curs està dirigit per l’Àngels Mercader, que posa saviesa, entusiasme i amor per l’horticultura. Les germanes Carmelites descalces del monestir de la Immaculada de Mataró han cedit gustosament els terreny del seu hortal.

El projecte aporta beneficis a tres bandes. Els joves que aprenen horticultura i obren portes a la integració laboral en un camp, i mai millor ben dit, amb moltes possibilitats en la nostra comarca del Maresme;  les Carmelites que veuen com el seu hortal és conreat i es fa un servei social amb aquesta utilització i la formadora Àngels que vol  tirar endavant el projecte de fer realitat l’evolució de la horticultura des de els temps més antics.

En la pau de l’hort del monestir també se sembren actituds positives envers el treball, esforç, responsabilitat i respecte i convivència. També això florirà i donarà el seu fruit.

També et pot interessar …