23 octubre 2015

‘Sabem educar. Llibertat i compromís ‘ (#sabemoseducar) és el lema elegit per al congrés, que se celebrarà els dies 29, 30 i 31 d’octubre a l’Hotel Auditorium de Madrid al voltant de la qüestió de la llibertat d’ensenyament. Avui s’ha presentat el programa a la seu d’Escoles Catòliques.
 
En la presentació del programa del congrés, realitzada el passat 21 d’octubre a la seu d’Escoles Catòliques (EC) a Madrid, el secretari general d’EC, José María Alvira, ha assenyalat que la qüestió de la llibertat d’ensenyament torna a estar "desgraciadament d’actualitat ", quan semblava evident el dret dels pares a triar l’educació dels seus fills. Per això, amb el congrés es pretén "rearmar d’arguments al públic intern" i oferir raons a la societat en favor de la llibertat d’ensenyament. En aquest sentit, ha defensat la conservació d’una "escola plural i accessible a tots".
 
En la mateixa línia, Jesús Muñoz de Priego, advocat especialista en dret educatiu, ha lamentat que s’estigui plantejant en el debat polític la possibilitat que hi hagi una escola pública única, ja que és una opció "excloent". També ha mostrat la seva preocupació per la "incompareixença en aquest debat dels defensors de la llibertat d’ensenyament".
 
Per la seva banda, l’artista i teòleg Siro López ha posat el focus en la transcendència de la llibertat d’ensenyament. Ha recordat que l’escola catòlica ajuda l’alumne a "ser un mateix sigui on sigui" i ha advertit que "no és possible la creativitat sense un espai interior per a la llibertat".
 
Finalment, Jesús Alcoba, director de La Salle International Graduate School of Business, s’ha referit a la importància del sentiment en l’ensenyament. I ha deixat una pregunta a l’aire: "A quina societat s’ha d’adreçar l’educació?".
 
Els Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora (Salesianes) d’Espanya compten en total amb 138 centres d’ensenyament en què es formen prop de 120.000 alumnes gràcies a la tasca de més de 8.000 professors, entre religiosos i laics. Aproximadament una vintena de representants d’ambdues congregacions i dels centres salesians estaran entre els 1.800 educadors que participaran en el XIII Congrés d’Escoles Catòliques.
 
Per part de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora hi acudirarán Francisco José Pérez, coordinador inspectorial d’Escoles, Javier Torregrosa, Miquel Tallada, José Abascal, Gabino Carmona, Manuel Redondo i Fernando Miranda juntament amb dos directors pedagògics de Salesians Borriana.
  
Tota la informació de la XIII Congrés d’Escoles Catòliques es pot consultar a la pàgina web
www.sabemoseducar.es  

També et pot interessar …