30 septiembre 2015

Des de la Basílica de Maria Auxiliadora per a tothom. Diumenge 27 de setembre, 40 persones, consagrats i no, han començat el seu camí per a testimoniar l’Evangeli com a missioners i a l’estil de Don Bosco. Així va començar la 146° Expedició Missionera Salesiana.

Per a rebre el mandat missioner van estar 23 salesians, 10 FMA i 7 laics, provinents dels ambients de la Missió de les Inspectories italianes i del Voluntariat Internacional per al Desenvolupament (VIS).

Significatiu és el fet que entre els 33 missioners consagrats només dos – un salesià i una Filla de María Auxiliadora – procedeixen d’Europa (en tots dos casos, d’Itàlia), mentre que la resta són originaris de països que fins a fa uns anys eren només meta de destinació per als missioners. "És una mostra de com el carisma de Don Bosco ja ha plasmat en diferents latituds del món, per la qual cosa aquells que es van beneficiar del primer impuls evangelitzador des de l’exterior, ara tornen el favor", va dir el P. Alfred Meravella, del Dicasteri per a les Missions Salesianes.

La jornada d’ahir es va obrir amb una trobada entre els missioners que parteixen i els joves participants en la tradicional trobada del Harambee, esdeveniment de sensibilització missionera que reuneix als joves que en els mesos d’estiu tenen han realitzat una experiència de vida d’un parell de setmanes en les missions salesianes.

Després de la projecció d’un vídeo que mostra l’experiència de SYM DON BOSCO, 2015 i l’Espiritualitat Juvenil Salesiana, els tres salesians Alejandro León, Giuseppe di Sario i David Paciència Komba que han oferit el testimoniatge i van explicar el motiu de la seua alegria en el ser testimoniatges de l’Evangeli en la vida missionera.

Així, Francesco Cereda, vicari del Rector Major i Yvonne Reungoat, Superiora General de les Filles de María Auxiliadora, van enviar els seus missatges d’alè als participants i especialment als xics del Harambee.

Després, en la Basílica de María Auxiliadora es va celebrar la solemne Eucaristia, que va ser seguit per un moment de festa informal.

Els primers missioners van partir a les seues destinacions ja en la vesprada d’ahir. En els pròxims dies, solucionades les últimes formalitats burocràtiques, partiran també tots els altres.

També et pot interessar …