10 septiembre 2015

Des de la Inspectoria Maria Auxiliadora es va presentar fa un any "Espais de pau. Escoles per la reconciliació a la República Centreafricana", campanya d’Ajuda Humanitària que les presències salesianes desenvoluparien durant el curs 2014-2015 sota la coordinació de les ONGD Solidaridad Don Bosco, VOLS i Jóvenes y Desarrollo.

Amb l’inici del nou curs 2015-16 s’ha presentat el balanç econòmic de les recaptacions després del tancament de la campanya amb un total de 110.150,89 €. Properament s’informarà sobre els fruits concrets d’una campanya que tenia entre els objectius garantir que uns 1.500 menors i joves puguin fer un àpat al dia en els menjadors escolars, possibilitar a la joventut que acudeixin als centres el servei d’atenció psicològica a víctimes joves o augmentar la seguretat del recinte dels centres salesians de Damala i Galabadja, entre d’altres.

El seguiment de la campanya ha estat possible gràcies al microsite Espais de Pau, un portal amb fotos, vídeos, materials testimonis per conèixer la realitat salesiana a la República Centreafricana, a més d’un lloc de trobada per al compromís de les comunitats educatives i pastorals de la Inspectoria Maria Auxiliadora.

La unificació dels esforços i una mirada com a cases salesianes amb un mateix objectiu durant el curs ha permès col·laborar de forma directa a la República Centreafricana, lloc en el que a dia d’avui es viu un greu conflicte gairebé silenciat pels mitjans de comunicació. Els salesians tenen dues presències al país, Damala i Galabadja, que acullen encara a 500 desplaçats interns. Aquestes presències han arribat a acollir més de 65.000 refugiats que buscaven la seguretat dels murs de la casa salesiana i encara són molts els refugiats i orfes acollits a les obres.

Actualment, en un esforç per potenciar la cultura de pau, les presències salesianes volen normalitzar les seves activitats i reprendre les classes de les escoles i de la formació professional, així com les activitats de l’oratori i del centre juvenil. Per a això és necessari reconstruir la destrucció deixada després del conflictes: edificis, mobles, materials i apostar per persones compromeses amb la pau.
 
Des de les ONGD s’agraeix a totes les cases salesianes, a voluntàries i voluntaris, la col·laboració organitzant accions solidàries, i a les persones que han participat en elles o n’han fet difusió. 
 

També et pot interessar …