23 agosto 2015

Don Ángel Fernández Artime, Rector Major dels salesians, va ser entrevistat pels propis joves en el marc de la celebració del SYM Don Bosco 2015, celebrat durant una setmana fins al 16 d’agost a Torí i el Colle, amb ocasió del bicentenari del naixement de Don Bosco.

Tot seguit s’ofereix un fragment de l’entrevista que es pot llegir completa descarregant l’arxiu adjunt.

 

P – En sintonia amb Don Bosco, quin és el somni del Rector Major per a nosaltres, joves d’avui?
R –
Sabeu? Moltes vegades em faig aquesta pregunta, en anar coneixent als joves del món. I em ve al cor això:
Somnio, com Don Bosco us ho diria, que Déu sempre estigui en les vides de cada jove que està en una casa salesiana, i després al llarg de tota la seva vida. Benvolguts joves, el millor que us podem oferir és a aquell que ha omplert les nostres vides fins al punt d’optar per ell sent Salesians i Filles de Maria Auxiliadora.
Somnio amb alguna cosa que ja els va dir Mare Yvonne: que gens ni ningú pugui matar ni robar mai els vostres somnis de bé, de bondat, d’una millor humanitat.
Somnio amb que els joves de les presències salesianes del món siguin capaços de ser alternativa, de ser contra culturals en allò en el que és important i necessari anar contra corrent. Somni amb joves que perquè, pensen i són justs i tenen un gran cor, són capaços de dir sí i de dir no, amb una gran llibertat.

 

P – Com podríem ajudar-vos nosaltres, els joves, especialment a vosaltres els Salesians de Don Bosco i a les Filles de Maria Auxiliadora?
R –
El primer que se m’ocorre, deixant que parli també el cor i no només la ment, és això: benvolguts joves, ajudeu-nos a ser com van ser Don Bosco i Mare Mazzarello.
Ajudeu-nos a ser cada vegada més generosos i a lliurar-vos plenament les nostres vides, com ells van fer.
Recordeu-nos a cada moment, amb la vostra presència enmig de nosaltres, que els joves, les joves, sempre van estar en el cor de Don Bosco i de Mare Mazzarello.
Demaneu-nos que us acompanyem a pregar amb vosaltres, demaneu-nos amb més força que estiguem sempre entre vosaltres, demaneu-nos que us acompanyem en el camí de la vida, especialment quan més ho necessiteu. No tingueu por de molestar-nos. Mai heu de ser una molèstia per a un cor salesià.
Finalment, us dic el perquè d’això que acabo de suggerir-vos: perquè no hem d’oblidar que també els nois de Valdocco i les noies de Mornese van fer més gran el cor de Don Bosco i de Mare Mazzarello. No oblidem que aquells joves, aquelles joves, amb la seva presència, amb les seves mirades, amb la seva oració…, van fer, van aconseguir, que el cor de Don Bosco i de Mare Mazzarello creixés i creixés amb el temps.
I això també ho podeu aconseguir en els qui tenim el desafiament preciós de ser Don Bosco i Mare Mazzarello avui, o sigui, tots els Salesians –sdb- i Filles de Maria Auxiliadora –fma- del món.

 

També et pot interessar …