19 agosto 2015

La jornada començava amb repic de campanes i coets, anunciant la festivitat del dia. Amb l’Església plena de gom a gom, just al migdia s’iniciava la celebració de l’Eucaristia Solemne, presidida pel Director de la Casa, José Antonio Perdigones, i concelebrada pels salesians de la comunitat salesiana d’Algeciras.


Van assistir a la celebració l’Alcalde de la Línea de la Concepción, Juan Franco Rodríguez i altres membres de la Corporació Municipal, el President del Consell Local de Germandats i Confraries, José Ramón Mata Jiménez, i representacions d’algunes Germandats de la ciutat. També hi van estar presents els representants de tots els grups i associacions de la Casa Salesiana. L’animació musical de la celebració va ser a càrrec del Cor “La Alegría” d’Algeciras.


En l’homilia, el Director de la Casa va convidar tots els presents a prendre consciència de la importància del moment que s’estava vivint. Hi va fer un recorregut per alguns aspectes de la vida de Don Bosco, així com una reflexió sobre els fruits del Bicentenari que el Rector Major ha ofert a tots els salesians. Va concloure les seves paraules fent una crida a tota la Família Salesiana a viure amb joia la missió a la qual ha estat cridada, a renovar el compromís de voler seguir formant part del projecte de Don Bosco. Al final de l’Eucaristia, es va donar a besar la relíquia de Sant Joan Bosco.


Després de l’Eucaristia, tots els presents es van dirigir fins a l’Avinguda Maria Auxiliadora, on es va beneir un bust de Don Bosco, obra de l’artista linense i antic alumne, Yeyo Argüez; un projecte de tota la Casa Salesiana, coordinat per l’Associació local d’Antics Alumnes. Van descobrir el bust, l’Alcalde i el Director de la Casa. Tots els presents van cantar amb gran alegria l’Himne a Don Bosco “El seu concert”.

 

També et pot interessar …