17 agosto 2015

El Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, durant l’Eucaristia de clausura de les celebracions del Bicentenari del naixement de Don Bosco, el 16 d’agost al Colle, va afirmar entusiasmat: "Van estar fantàstics! Tothom ha de saber que la joventut salesiana és fantàstica!"


La Missa solemne la va presidir Don Ángel Fernández Artime, i van concelebrar l’arquebisbe de Torí, Monsenyor Nosiglia, Don Pascual Chávez, Rector Major Emèrit i uns quatre-cents sacerdots, en un escenari muntat per a l’ocasió de dos-cents metres quadrats i deu metres d’altura. L’esdeveniment va ser amenitzat per dos centenars de cantors i una orquestra de cinquanta integrants. Prop de deu mil persones de tot el món van assistir a l’esdeveniment, molts d’ells joves que van participar al SYM Don Bosco 2015.


El Rector Major en la seva homilia va afirmar: "Som hereus d’una gran responsabilitat sobre les espatlles, però sobretot d’un foc en el cor: la nostra passió per viure com a Don Bosco, amb els joves i per als joves, com el Sant Pare va voler posar com a títol de la seva carta ".


Després de la concelebració, els assistents hi van poder escoltar la pregària de l’ángelus des de la Plaça de Sant Pere al Vaticà, en la qual Papa Francisco va saludar als joves del Moviment Juvenil Salesià amb aquestes paraules: "Una salutació especial dirigeixo als nombrosos joves del Moviment Juvenil Salesià, reunits a Torí, en els llocs de Sant Joan Bosco per celebrar el Bicentenari del seu naixement. Els animo –hi va afegir- a viure tots els dies l’alegria de l’Evangeli, per generar esperança al món".


L’acte va finalitzar amb un esmorzar per als joves.

 

També et pot interessar …