12 agosto 2015

Després del moment formatiu del matí en el complex esportiu PalaRuffini, la tarda es va dedicar a recórrer reflexivament els itineraris dels llocs significatius de la vida de Don Bosco a Torí. La nit va ser el temps de la diversió i l’alegria a Valdocco, amb la festa del MJS italià.


"Volem viure cada vegada més l’esperit de Don Bosco, i fer això a nivell mundial" és la motivació que ha portat a unir-se a la celebració a Federica de Macerata, Itàlia Central; "una festa increïble", va comentar Gabriele, també d’Itàlia Centre. Quina cosa li robaria a Don Bosco? La seva tenacitat per creure i seguir els seus somnis i la seva alegria i obstinació a realitzar-los. Perquè no hi ha gens més bell que perseguir els seus somnis, amb alegria", diu aquest jove.


La diversió va ser el fil conductor de la nit del dimarts que va reunir gairebé dos mil joves de moltes nacionalitats als patis de Valdocco. Durant la festa i gràcies a l’equip d’animació, els joves van ballar i van cantar, però també van escoltar amb atenció els diversos missatges dirigits a ells als moments de formació.


Runita Borja, Delegada per a la Pastoral juvenil de les Filles de Maria Auxiliadora, va portar als joves la salutació de la Superiora General, Mare Yvonne Reungoat, qui va elogiar l’actitud observada en els joves. "He palpat el que significa viure la comunió", va dir la religiosa.


Finalment va parlar el dècim successor de Don Bosco, Don Ángel Fernández Artime, amb la tradicional "Bona nit". "Don Bosco segueix present en cadascun de vosaltres", va comentar el Rector Major. Després de subratllar allò especial de Valdocco i els llocs salesians, va convidar a tots a escoltar la veu del Senyor, de Maria i Don Bosco; segur que cada noi i noia trobaran respostes a les seves preguntes durant els dies de la trobada.


El Rector Major també ha recordat que Don Bosco va ser "un apassionat de Déu, enamorat de la Verge i lluitador pel bé dels joves", i va suggerir a tots els que volen ser com a Don Bosco, imitar-lo en aquest tipus d’actituds; finalment va recitar un avemaria amb tots els presents, pregant especialment pels joves de l’Orient Mitjà.

 

També et pot interessar …