11 agosto 2015

El nombre de joves augmentarà el cap de setmana vinent quan, en el Colle Don Bosco, es conclouran els festejos de l’any Bicentenari del naixement de Don Bosco. Des del Japó a l’Argentina passant per Espanya, Àfrica i l’Orient Mitjà, els joves de la Família Salesiana festegen al seu sant; no hi falten joves de zones en conflicte com ara Sudan del Sud, el Líban, Síria i Israel.


Després de la pancarta amb l’eslògan “COM A Don Bosco, AMB els joves i PER Als Joves”, parròquies, centres juvenils i oratoris salesians, Filles de Maria Auxiliadora, Cooperadors, antics alumnes, associacions de la Família Salesiana i de les diòcesis de tot el món, es troben a Torí i en el Colle Don Bosco per retre homenatge al Sant dels Joves i perpetuar l’actualitat del seu missatge. Els hostes reben acollida i acompanyament al llarg de la celebració de la trobada, gràcies a més de 150 voluntaris i la festa l’animarà un cor internacional compost per 200 joves més una orquestra de 50 instruments. La participació de l’Espanya salesiana és molt important, amb prop de 200 joves de la Inspectoria Maria Auxiliadora.


“És un gran esdeveniment”, subratlla Don Ángel Fernández Artime, desè successor de Don Bosco, “la manifestació més autèntica de com els joves se senten molt agraïts a Déu per haver-los donat a Don Bosco com a Pare i Mestre de la Joventut. Una expressió universal de com Don Bosco continua tocant el cor de tots els joves”.


Els actes comencen en el matí del dimarts 11 d’agost, en el Pala Ruffini, amb la salutació de les autoritats, entre elles, el Rector Major Don Ángel Fernández Artime, Sor Yvonne Reungoat, Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora. El matí prosseguirà amb la “Proposta de reflexió COM A Don Bosco”, a càrrec del Bisbe de Gant, el salesià Luc Van Looy, i acabarà amb la celebració de l’Eucaristia. El programa complet, es troba a la pàgina del lloc SYM Don Bosco 2015.

 

També et pot interessar …