23 julio 2015

Durant els dies 20 i 21 de juliol va tenir lloc a Sevilla la trobada de formació de responsables del servei civital italià a Espanya organitzat per la Delegació de Pastoral Juvenil.

L’orientació de la trobada celebrada a la seu de la Inspectoria Maria Auxiliadora estava dirigida a guiar i donar suport a la tasca dels responsables dels projectes socials que participen des de fa anys al programa del Servizio Nazionale amb i salesiani en què s’inseriran 14 joves italians el proper curs escolar 2015-2016.

Les cases que acolliran els joves participants són:

– Comunitat Salesiana Parròquia Jesús Obrero (Sevilla)
– Comunitat salesiana – Fundación Don Bosco (Jaén)
– Comunitat Salesiana – Fundación Don Bosco (Córdoba)
– Comunitat Salesiana Sagrado Corazón (Antequera)
– Comunitat Salesiana San Rafael (San José del Valle)

Es tracta d’un programa promogut pel govern italià, que té les seves arrels en l’antiga prestació social substitutòria al servei militar, com va passar a Espanya fa algunes dècades. Després de la derogació d’aquest servei obligatori, l’estat italià manté el pressupost assignat a la Prestació social substitutòria i el defineix com a Servei Civil el fi últim és "la defensa de la Pàtria des dels valors de la Solidaritat, cooperació, formació cívica, social, cultural, mediambiental i professional dels joves ".

El projecte té com a objecte que els joves italians, d’entre 18 i 30 anys, de forma voluntària, optin per lliurar un any de la seva vida al treball en un projecte social, educatiu, cultural o de diversa índole, del seu propi país o en l’estranger. Un projecte en el qual aquest any participaran i es beneficiaran 30.000 joves, sent 500 d’ells participants a l’estranger, dels quals 1000 desenvoluparan la seva tasca en diferents obres salesianes, i més concretament, 26 d’ells en projecte salesians d’Espanya.

Al setembre, arribessin a la Inspectoria Maria Auxiliadora aquests joves que compartiran durant un any, la seva vida, la seva riquesa cultural, treball i valors.
 

També et pot interessar …