14 julio 2015


En els últims dies de curs el coordinador nacional d’Escoles Salesianes del Centre nacional de Pastoral Juvenil, Oscar González, ha realitzat sis trobades formatives amb professors dels col·legis salesians de Zaragoza, Burriana, València, Alacant, Elx I Cartagena. El tema abordat per ell va ser ‘Claus per al canvi en les escoles des de la nostra identitat’. D’altra banda, els especialistes en educació, Ana Romeo i David Expósito van exposar el tema ‘Cultures de pensaments: rutines i destreses’.

Segons explica Javier Torregrosa, coordinador de les escoles salesianes de la Comunitat Valenciana, Murcia i Zaragoza, “l’experiència ha sigut molt positiva”. En total han participat als dues formacions uns 1200 professors. També han assistit professors de les Salesianes de Torrent, Sueca, Zaragoza i Alacant.

Óscar González, va explicar als professors, per mitjà d’una interessant metàfora, que les marees en educació sempre han existit, pugen i baixen. Malgrat açò, si el nucli del nostre canvi, l’essència és crear una millor escola i cada vegada més salesiana, segur que no ens anem a equivocar. Don Bosco, en circumstàncies pitjors, va ser capaç de canviar posant el focus en els seus xavals.

Com a conclusió, les claus que facilitaran aquest canvi seran la confiança i la informació fluïda entre tots els membres de la comunitat educativa, la responsabilitat i la formació contínua de tots i el treball en equip.
Sens dubte, una excel·lent jornada que va comptar amb moments tant per a la formació com per a la convivència i, en jutjar pels comentaris dels assistents en finalitzar la mateixa, va tenir una gran valoració i acolliment.

També et pot interessar …