13 julio 2015

“No els done jo la benvinguda en el sentit estricte, ja que som nosaltres i l’Expo els qui hem d’agrair-los per haver vingut ací; per haver vingut amb una esplèndida presència física (…) i a més pel que fan com a signe tangible, concret de la Família Salesiana per ajudar a la gent en dificultat”. Van ser part de les paraules de Bruno Antonio Pasquino, Comissari General de l’Expo2015 i encarregat de rebre oficialment a Casa Don Bosco en la jornada dedicada al Pavelló de la Família Salesiana, que mostra als visitants de tot el món la importància de nodrir-ho a partir de l’educació i la formació dels xiquets i joves.

Durant la Jornada dedicada al pavelló Casa Don Bosco en l’Expo2015 de Milà, es van succeir moltes activitats, totes marcades per tota l’alegria que caracteritza en treball juvenil que la Família Salesiana realitza a tot el món pels xiquets i joves.

Al ritme de la Banda Juvenil de Poiares, Portugal, es va obrir l’esdeveniment entonant el “Giù dai colli”, el qual va ser reprès pel Comissari Pasquino qui va emfatitzar, que en la seua lletra trobava tot l’amor i l’alegria salesiana expressats a casa Don Bosco durant la seua presència en l’Expo2015, la qual cosa ha donat un color especial a aquesta Exposició Universal.

Posteriorment Luciano Moia, redactor cap del diari Avvenire, va entrevistar el Rector Major, la Mare General de les Filles de María Auxiliadora i la Coordinadora mundial dels Salesians Cooperadors.

Don Ángel Fernández Artime hi va reafirmar que per als salesians i la Família Salesiana “Educar és fer sorgir del jove la bondat". Per la seua banda Sor Yvonne Reungoat va emfatitzar que a la societat li falta encara molt per reconèixer el paper de les dones i que és necessari comprendre que "Educar a les joves i a les xiquetes és educar a un poble". Finalment Noemi Bertola, Coordinadora mundial dels Salesians Cooperadors, va parlar de la importància de la família per als joves i de com "Els Salesians Cooperadors representen entre els joves una referència de família".

Durant el recorregut cap a Casa Don Bosco, es van realitzar diverses parades en diversos pavellons per a finalment arribar al pavelló salesià on es van succeir les danses de l’Àsia i Àfrica, per a posteriorment acabar amb l’animació dels “Barabba’s Clown".

 

També et pot interessar …