9 junio 2015

Més de 40 projectes de 10 escoles catalanes han participat en el VI Concurs d’Emprenedors de l’Alt Pirineu i Aran i en el III Concurs d’Iniciatives Emprenedores de la Formació Professional organitzat per La Salle, que va tenir lloc a finals de la setmana passada a la Seu d’Urgell.

Al concurs hi havia dues categories possibles: Categoria I: cicles formatiu de grau Superior de la família d’Administració (administració i finances, i secretariat)i Categoria II: cicles formatius de grau Mitjà i la resta de cicles formatius de grau Superior. Les escoles salesianes de Terrassa i Sarrià hi van participar activament.

Projectes Terrassa
 
Des de Terrassa es van presentar els següents projectes, molt ben treballats, tot i no passar a la fase final:  HELMET HAIR va presentar el seu casc que talla i pentina, QUICK LIBRARY MACHINE la seva màquina de vending de material d’oficina i HEALTH INK la seva màquina de tatuar cicatrius i fer-les així desaparèixer més ràpidament. Tres grups i deu alumnes acompanyats per David Laje, tutor dels projectes d’emprenedoria i Josep Guimerà, Director de l’escola, es van desplaçar els dies 4 i 5 de juny a la Seu d’Urgell per participar en el concurs. Veure algunes fotografies.
 
Projectes Sarrià
 
D’altra banda, Sarrià va presentar 4 projectes: Parking Now, un projecte que aglutina totes les APP’s per optimitzar l’aparcament a Barcelona, ideat per Alfredo Roses, alumne del grau Superior d’Administració i Finances.
També en la Categoria I, Cristina Sánchez i Mar Seara van presentar la web Sedere, dedicada a facilitar l’intercanvi de casa per a les vacances, entre aquelles persones que no tenen capacitat econòmica per anar-se’n de forma tradicional. Una nova forma de viatjar que cada vegada té més públic.
En la categoria II, Àlex Alfonso, Sergi Bou, Rocío Colado i Adrián Fernández, ScreenBook, alumnes de grau Mitjà de Preimpressió digital, van idearScreen Book és en una funda protectora de pantalla per a qualsevol model de tauleta, que incorpora una pantalla led de baix consum on es mostra en cada moment la portada del llibre electrònic que s’està llegint.
Per últim, Carles Ramon i Guillem Cullel, del cicle Programació de producció fabricació mecànica van presentar Smartgoal un sistema de sensors per a les porteries i la pilota que permeten saber si aquesta ha entrat i és gol.
 
Totes elles, idees creatives que volen aportarien solucions a necessitats molt actuals. Consulta totes les fotografies aquí
 
Des de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell es valora molt positivament concursos com aquest que incentiven la creativitat i l’emprenedoria entre els més joves. Els alumnes que han presentat els projectes guanyadors van rebre una tablet i una beca per seguir amb els seus estudis.
 
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal i el Departament d’Ensenyament donen suport a la iniciativa, "la qual cosa demostra l’interès institucional per despertar la creativitat entre els joves alumnes i, d’aquesta manera, contribuir a la dinamització socioeconòmica del territori".
 
Aquí podeu veure la notícia de Ràdio Seu, i aquí  la notícia de Pirineus TV. 

També et pot interessar …