3 junio 2015



L’últim cap de setmana de maig, ha sigut per als Salesians de Saragossa un temps de retrobaments, commemoracions i celebració, 75 anys després de l’arribada dels salesians, s’han reunit al costat de la Verge en la Basílica del Pilar, per segona vegada en enguany.

El director de la casa, José Domingo Anzano explica que en el mes d’abril van celebrar una nombrosa eucaristia en l’altar major  de la basílica del Pilar amb motiu del bicentenari de Don Bosco i el dissabte 30 de maig hem celebrem l’eucaristia d’acció de gràcies presidida pel bisbe de Jaca-Osca, don Julián Ruiz, antic alumne del col·legi. Per problemes de salut no va poder presidir  don Miguel Asurmendi, bisbe de Vitòria i que va ser director d’aquesta casa. Don Julián va llegir l’homilia que hi havia preparat don Miguel Asurmendi.

“Salesians Zaragoza és una gran Obra social dedicada a l’educació de la joventut. Per a açò vam ser cridats a aquesta ciutat, que creixia i s’industrialitzava. Salesians Zaragoza és una gran Obra evangelitzadora. "L’Església existeix per a evangelitzar", va escriure el Papa beat Pablo VI (I. N. 14): Els Salesians evangelitzem amb un projecte educatiu que posa en el centre a Jesucrist i el seu evangeli. Evangelitzem educant” va escriure don Miguel Asurmendi en la seua homilia.

Els directors que han passat per la casa salesiana participaren en aquesta eucaristia, estant presents els diversos grups de la Família salesiana, comunitat educativa, representació d’ordres religioses i de la diòcesi de Saragossa i salesians “que han passat per la casa de Saragossa, deixant el millor de les seues vides” afig el director.

Un acte molt significatiu va ser quan el bisbe i els antics directors de la casa van passar a besar la imatge de la verge del Pilar i que portava el mantell de la Congregació salesiana.

Amb aquesta celebració, “hem volgut agrair a la Verge totes les benediccions a aquesta presència salesiana de Zaragoza. La nostra casa es diu.”La nostra Senyora del Pilar”. Ella segueix al nostre costat en la vida diària i en el treball” conclou José Domingo Anzano.

També et pot interessar …