29 mayo 2015

La celebració de l’any del Bicentenari del naixement de Don Bosco arriba a la seua fi. Durant el curs hem programat i celebrat tot un seguit d’actes en Salesians Elx: obertura del Bicentenari, xarrades, festa de Don Bosco, conferències, missatges al món, formació del professorat, campanyes solidàries, aprenentatge-servei, projectes d’innovació educativa, donació de sang, festa de María Auxiliadora…

Juan Melchor Bosco Ochiena (Don Bosco), naix en el caseriu d’I*Becchi, Torí, el 16 d’agost de 1815. Als nou anys va tenir un somni que li va marcar el camí de la seua vida. Va iniciar els estudis de forma regular a partir dels 14 anys i en 1841 va donar començament a l’obra que avui, 200 anys després del seu naixement, contínua desenvolupant la família salesiana en el món.

A partir de 1853 Don Bosco va iniciar el desenvolupament i l’engegada dels tallers per a aprenents, la formació professional, i va anar totalment innovador en la seua època fent els primers contractes laborals entre els alumnes i els empresaris, la qual cosa avui cridem Formació Professional Dual. En tan sols nou anys va posar en funcionament sis grans tallers per a aprenents, que prompte es convertirien en autèntics professionals amb el reconeixement institucional i social de la seua època.

La presència dels Salesians a Elx, des de fa 54 anys, es fa patent en el Col·legi Sant Rafael (educació infantil i educació primària), i en el Col·legi San José Artesà amb Educació Secundària (ESO i Batxillerat), i formació professional (FP Bàsica, Cicles Formatius de Grau Mitjà i l’autorització per al Cicle Superior de Disseny en Fabricació Mecànica).

L’autorització per a impartir el Cicle Superior de Disseny en Fabricació Mecànica obri noves portes a totes aquelles persones que volen obtenir una titulació superior a través de la formació professional: Dissenyador/a industrial, Delineant projectista, Programador/a de màquines eines CNC.

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa ofereix un projecte d’innovació que permetrà als alumnes conèixer la realitat del món de l’empresa, la seua organització, la seua gestió i el disseny.

El centre compta amb un excel·lent equip de professionals de l’educació amb una manifesta vocació i acompanyament als alumnes. En el col·legi t’oferim la possibilitat de fer aquests estudis amb la modalitat Dual: estudia i treballa alhora.

El pròxim dia 16 d’agost, a Torí, tindrà lloc la clausura oficial d’enguany *Bicentenario del naixement de Don Bosco amb la participació d’autoritats i la presència en tot moment del Rector Major, D. Ángel Fernández *Artime. En *Salesianos Elx (Sant Rafael i San José Artesà), volem oferir-li a Don Bosco el millor homenatge que podem fer, que és el de ser nosaltres mateixos altres Do Bosco en el món que vivim.

També et pot interessar …