29 mayo 2015

 

El tràfic de menors és la "esclavitud del segle XXI", un dels reptes per a Àfrica però també un dels "problemes globals més complexos que ocorren a tot el món" pel seu caràcter mafiós, segons la portaveu de Misiones Salesianas, Ana Muñoz, representant d’una de les ONG que treballa a Benín.

 

Aquesta ha sigut la tesi central que s’ha tractat en la conferència, organitzada per l’ONG internacional Global Network for Rights and Development (GNRD) per a denunciar que cada any 400.000 menors són venuts per les màfies per a dedicar-se a la prostitució o l’esclavitud domèstica.

La pobresa, la vulnerabilitat de les famílies, l’absència d’Estat i la impunitat són els factors que serveixen com a brou de cultiu perquè les màfies s’acosten a les famílies amb la promesa d’un futur millor per als seus fills, perquè després els espere un present d’esclavitud i maltractaments, s’ha advertit en la jornada celebrada avui en el centre cultural Bancaixa de València.

"Hi ha prou legislació sobre el tràfic de menors però no és suficient, ja que el Codi Penal no és molt clar i és difícil prendre mesures. Per açò és necessari que les lleis s’apliquen i, per a açò, necessiten d’una partida pressupostària", segons Muñoz.

En l’acte s’ha projectat el documental "No estic en venda", sobre experiències de xiquets arreplegats pel Centre Don Bosco de Benín, on acudeixen més de 200 xiquets a l’any i on intenten prevenir a les famílies i identificar al traficant.

"Un educador va interceptar un taxi amb dotze xiquets que anaven cap a Nigèria", ha recordat Muñoz.

El tràfic de menors és el tercer negoci il·lícit que més benefici produeix en el món, segons Misiones Salesianas, mentre des de GNRD expliquen que la tracta de persones mou al voltant de 10.000 milions de dòlars anuals.

 

També et pot interessar …