20 mayo 2015

El Conseller General per a la Comunicació Social, Filiberto González i els delegats inspectorials d’aquest sector a Itàlia, Espanya, Portugal i Orient Mitjà han considerat com a prioritat la formació dels salesians i laics en aquesta matèria. Així ho van acordar en la trobada mantinguda en la Casa Mare de Torí del 14 al 17 del present mes.

Durant aquests dies, els membres d’aquest grup de treball van exposar el moment present de la Comunicació Social en cadascuna de les seues inspectories i la relació d’aquests amb el Dicasteri.
Va ser l’ocasió per a revisar les prioritats en aquest sector en el qual els salesians pretenen estar més oberts als joves i als pobres, a l’educació, a les missions i a la família, especialment també a la Família Salesiana.

Noves realitats sobre les quals se li prestarà més atenció són la promoció de l’art i la cultura així com la conservació de documents en el nou entorn digital.

No solament van ser dies de reunió sinó de conèixer experiències pràctiques com ara el projecte Prima Radio en l’institut salesià de Valsalice o la visita a la Fira del Llibre on les editorials salesianes comptaven amb la seua pròpia parada. Molt instructiva va resultar també la visita al museu tipogràfic salesià, en la mateixa Casa Mare de Valdocco, on els participants van recórrer el primer taller de tipografia fundat pel mateix Don Bosco.

 

També et pot interessar …