20 mayo 2015

La segona edició de les Jornades de formació per a professors d’espanyol com a llengua estrangera (ELA), va tenir lloc en la Universitat Politècnica de Cartagena (Múrcia). Va comptar amb ponents com José Manuel Foncubierta, Ainoa Polo i Javier Àvila. Tots ells enormes professionals en l’ensenyament de l’espanyol com a Llengua Extraguera.

 

 

Més de 70 professors, procedents de tota la geografia, van compartir les seues experiències en temes tan interessants com “La didàctica del joc en l’aula d’ELA: narració, imatges i desenvolupament creatiu”, “Eines basades en les TIC per al treball en grups i l’aprenentatge col·laboratiu”, “Instruments i recursos en la classe d’ELA” entre molts altres temes. Vam poder aprendre moltíssim compartint experiències entre els uns i els altres.

Després d’acabar aquesta primera part de la formació el grup es va traslladar a una casa rural situada en l’Acabe Municipal de Torre Pacheco, a Cartagena, per a donar començament a la segona part de les jornades.

Van acampar en un paratge natural i van gaudir a l’aire lliure de diferents activitats. Van començar amb unes pinzellades sobre la Llei d’Estrangeria i van continuar amb algunes dinàmiques enfocades al foment de la cohesió grupal, generant un clima càlid i agradable entre els assistents que ens va permetre gaudir d’una vetlada nocturna molt divertida.

L’endemà van començar dividint-se en dos grups.  D’una banda els voluntaris que participen en la Ludoteca encarregant-se dels més xicotets i d’altra banda, els que col·laboren com a professors d’espanyol.  Van realitzar una formació específica adaptada a les funcions de cadascun dels grups.
Va destacar la col·laboració activa i la predisposició de tots, així com la sensació d’equip creada i el compromís de seguir treballant junts per en aquest projecte que ens omple a tots d’alegria i d’energia.

 

També et pot interessar …