15 mayo 2015


Del 8 al 10 de maig han tingut lloc els Exercicis Espirituals del Grupo Martes, moment anual de trobada i reflexió guiada que ajuda a ordenar pensaments, treballar sentiments, compartir i conviure en comunitat. Amb l’anunci de “En l’embolic de la vida, cal eixir a la trobada d’un mateix”, Juan Bosco Sancho, dinamitzador de la formació han donat com resultat un procés que queda reflectit en les conductes diàries, a més d’assentar bons hàbits quant a relacions personals, a vivències íntimes i a un domini de si mateix.

Juntament amb els voluntaris de l’entitat, han sigut convidats a participar, diversos interns de l’Establiment Penitenciari de Picassent, així com els destinataris dels habitatges de rehabilitació que manté l’Entitat. Totes les activitats proposades han fomentat un treball que ha ajudat a renovar les seues vides, aconseguint una trobada comuna per a conèixer la realitat humana, social i espiritual pròpia, fomentant el benestar psicològic, el desenvolupament personal a través de la integració grupal i el contacte entre membres per a créixer com a persones, éssers religiosos i cristians.

Aquesta convivència pretén ajudar a desenvolupar l’autoestima i a situar-se de forma positiva davant la pròpia vida. L’acceptació de la realitat des d’actituds de construcció de la persona contribuint a generar major il·lusió per establir relacions socials satisfactòries. Servir als altres, ajudar i col·laborar amb l’entorn és font de felicitat i satisfacció personal. Les dinàmiques van ser molt actives: jocs, narracions, diàleg, una mica de reflexió, testimoniatges i molt d’interiorització…
Han sigut valorades satisfactòriament per tots i a l’hora de marxar, tots es van anar amb el cor alegre, en Paz i amb l’ànima reconfortada.

El Grupo Martes és una entitat d’origen salesià que ajuda, educa, acompanya i rehabilita a joves addictes en risc de pobresa i exclusió social.

També et pot interessar …